Свързани новини

07.01.2013 11:57

Вежди иска фонд за подкрепа на известните

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Трябваше да се помогне на големия ни режисьор, той беше в тежко състояние”, каза в студиото на Тв 7 Вежди Рашидов по повод подкрепата, която даде на Рангел Вълчанов да замине да се лекува. “Прочетох в едно интервю, че не може да говори, това ме потресе. Затова намерих начин да помогнем на големия ни режисьор и като частно лице и като представител на държавата - обясни още министърът на културата. - Радвам се, че състоянието му е подобрено след лечението”.


 


Рашидов обаче е убеден, че това не решава проблема и има нужда все повече средства да бъдат отделяни за наши културни дейци. Той разказа, че неотдавна си говорили с шефа на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, че е необходимо да се създаде специален фонд, чрез който да се помага на известни българи. Рашидов разказа, че навремето помогнал за лечението на Гого от "Тоника", на Петър Гюзелев от "Щурците", на покойния вече актьор Велко Кънев.


 


Рашидов гледал едно интервю на Валерия Велева по пантофи, с Рангел Вълчанов. Знаел, че е опериран и не може да говори. Но се възмутил как такъв велик българин получава пенсия 180 лева. "Аз се изненадвам на това, че нито един творчески съюз или нито един от гилдията не дойде и да каже – Вежди, Рангел не е добре, Рангел е велик човек. Вярно е, че Рангел е велик човек. Затова трябва да чакаме да стане горещо, пък тогава да се сетим", обясни той. . "Той е дал много за България и е обидно старините на такива заслужили хора да са унизителни и в немотия. Ще го предложа за персонална пенсия, но това не е единственият случай”, уточни Рашидов. "Това са кумирите на българите. Аз смятам, че е обидно за всяка държава, не само за нашата, които са дали много повече на държавата, да изкарват едни унизителни старини. И това нещо до края на мандата сега ще го направя реалност да влезе като поправка или като закон в парламента. Наистина именити българи. Разбира се, начинът на раздаване ще бъде пак както демокрацията изисква. С експерти, с хора доказани, известни, за да се селектират помежду си", каза още той.


Той заяви, че ще говори лично с президента Плевнелиев да бъде връчен и орден "Кирил и Методий" на фронтмена на "Сигнал" Данчо Караджов, както бе предложено неотдавна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв