Свързани новини

16.10.2009 10:41

Вещите лица по Софийски имоти измислиха Дружба 3

Видян 2486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със скандал заради правоспособността на вещите лица започна вчера поредното заседание по делото Софийски имоти. Според защитата на подсъдимите те не отговарят на наредбата на ВСС за вещите лица и трябва да бъдат отзовани.


Оказва се, че вещо лице по делото оценявало мазе като магазин. Той е направил оценка на имот в ЖК Дружба 3, макар че тя има само два района - едно и две, пише news.bg. Става дума за Сашо Николов посочен като експерт по аграрна икономика от адвокат Васил Василев, защитник на Станимир Зашев.


Скандал в съдебната зала предизвикаха думите на Василев, че прокурорите са се постарали да намерят единствените вещи лица в София, които да отговарят на тяхната собствена квалификация.


Заседанието неколкократно бе прекъсвано от почивки, за да бъдат укротени страстите. Поредната пауза бе дадена след разпита на вещото лице


Според "аграрния експерт" няма разлика между пазарна цена и пазарна стойност, пише news.bg. Той обясни, че е използвал метода на пазарните аналози, при който се сравнява пазарната цена на даден имот с тази на имотите около него.


В изготвената от него съдебна експертиза той обаче сравнява офертните предложения за горепосочените обекти. Също така не е правил и експертен оглед на оценяваните имоти. Абсолютно задължително е при метода на пазарните аналози да се ползва и друг метод.


Адвокат Василев директно обвини Николов, че е посочвал измислени цени.


Един от обвиняемите, пожелал анонимност, сподели пред news.bg, че при оценката на имот Николов вземал най-високата оферта, а не най-ниската, каквато е практиката. Също така към експертизата той не е приложил снимков материал за оценяваните имоти.


Оказало се е още, че другото вещо лице, призовано на заседанието, не отговаря на най-новите изисквания, тъй като на трети февруари 2008 г. е навършил 65 години. Според изискванията обаче вещите лица трябва да са до този възраст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.