Свързани новини

21.04.2020 15:34

Вече могат да се подават заявленията за прием в първи клас

Видян 2030 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От днес вече могат да се подават заявленията за прием в първи клас в столичните училища за учебната 2020/2021 г. Настоящата кампания ще се проведе изцяло онлайн заради пандемията от Covid-19. Така родителите ще изпращат заявленията за кандидатстване на имейла или през автономната система на съответното училище, а всички необходими документи, които се изискват, ще бъдат осигурявани по служебен път от районните администрации, предаде БНР.

Пандемичната обстановка в страната наложи кандидатстването за прием в първи клас да се извърши по електронен път, без да се изисква родителите на бъдещите ученици да ходят до районните администрации, за да издадат необходимите документи.

“Важно е родителите да знаят, че тази година, за първи път ще се кандидатства изцяло по дигитален път, като те трябва да попълнят образец-заявление, които да изпратят до съответното училище. Всички обстоятелства, свързани с настоящия и постоянен адрес, както и семейно положение, раждане на дете, ще се проверяват по служебен път”, посочва зам.-кметът по образованието в Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов.


Заявленията за кандидатстване в първи клас могат да се намерят както на интернет страниците на Столичната община и Регионалното управление на образованието – София-град, така и на тези на съответните училища и районни администрации. Всички необходими документи, като удостоверения за раждане на детето, за семейно положение, за настоящ адрес и удостоверения за промени в постоянния или настоящия адрес, направени през последните 1 - 3 г., ще бъдат предоставени от районните администрации по служебен път и директорите на училищата ще имат достъп до тях.


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв