Свързани новини

30.08.2009 17:04

Върху солници и резерват в Бургас никнат хотели и СПА центрове

Видян 6502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплатните разходки до солниците и защитения резерват Атанасовско езеро ще се превърнат в приятен спомен за бургазлии. Години наред хиляди жители на морския град и летовници използваха природните свойства на калта и лугата, с които лекуваха различни заболявания. Но тази панацея без пари остава безвъзвратно в миналото.


Изработва се нов Подробен устройствен план и вече тече процедура на мястото на лековитите басейни да бъдат издигнати СПА центрове, развлекателни обекти  и хотели. Което означава, че се спира добива на сол, разрушават се скъпите постройки и се тегли кръст на резервата за птици при едно високо строителство по утвърдения маршрут Виа Понтика, минаващ над солниците и защитената местност Атанасовско езеро.


Местната управа  и Инспекцията за опазване и контрол на водите /РИОСВ/ не мислят, че трябва да се допитат до бургазлии за новите инвестиционнни намерения, независимо, че става въпрос за хиляди декари земя и за воя на еко организациите в града.


След приватизационна сделка през 2000 година, при управлението на Иван Костов, собственик на Черноморски солници е фирма "Булсол" с управител Николай Пиронков. Държавата има минимално участие в дружеството, което през последните години е водено умишлено към фалит.


''Това, което става на наша, бургаска земя, е кощунство. Вместо да направят по хубави условия за калолечение, те заличават всичко с лека ръка'', споделят люти поддръжници на лечението с кал и луга. Те напомнят как Хитлер е пращал да му носят от това място самосвали с природните дадености.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци