Бербок заяви, че това е отдавна назряла стъпка и е провела двустранна среща с Генчовска

Свързани новини

12.04.2022 15:04

Външните министри на Германия и България се разбраха Скопие и Тирана да почнат преговори с ЕС до лятото

Видян 1205 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България и Германия са се съгласили, че е изключително важно Северна Македония и Албания да започнат преговори за присъединяване към ЕС през първото полугодие на тази година. Това съобщи министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок след разговор с българската си колежка Теодора Генчовска в рамките на срещата на външните министри на ЕС в Люксембург.



Бербок заяви, че това е отдавна назряла стъпка и е провела двустранна среща с Генчовска, по време на която двете страните са се съгласили, че в сегашната ситуация е изключително важно Скопие и Тирана най-накрая да започнат преговори за присъединяване към ЕС.

 

"Такива страни като Украйна, а също така други държави, отдавна виждат бъдещето си в ЕС. Ние не само че няма да разочароваме тези страни, но и ще изпълним обещанието си за членство в Европейския съюз.


Това се отнася и за някои страни от Западните Балкани, преди всичко Албания и Северна Македония и точно затова сега през първото полугодие сме длъжни най-накрая да започнем преговорите за присъединяване на Албания и Северна Македония", коментира Бербок след срещата в Люксембург.


Германската външна министърка отбеляза, че сръбските власти също трябва да подкрепят политиките на ЕС, включително санкциите, ако страната иска да стане член на съюза.


"Ако някой се стреми да стане член на Европейския съюз, което иска Сърбия, тогава от изключително значение е подкрепата за външната политика на ЕС и подкрепата за съответните санкции", заяви Аналена Бербок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мафиотска кочина 12.04.2022 17:50

    Така могат да се разбират, ако са гаджета. Въпроси от национално значение се решават в НС, а в белите държави с референдум

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец