Свързани новини

18.02.2016 15:46

Вълка и Генчо Начев печелят обществени поръчки

Видян 9176 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Новият олигархичен тандем на България е най-странният досега. Румен Гайтански – Вълка и проф.д-р Генчо Начев са царете на обществените поръчки, които определено са темата на седмицата. Интересно е, че известният лекар не си гледа рекордната загуба на държавната болница Св. Екатерина, която управлява – 4 136 000 лв., а се е хвърлил в частния бизнес с 6 собствени фирми и управление на още 1 и на 10 сдружения и фондации.


Ето как:
В. Галерия изброява обществените поръчки на дуета: спечелената с обещание за 35 млн. инвестиция концесия на Летище Горна Оряховица, депо за отпадъци за 12 млн. лв., канализация за 19 млн. лв. , водни цикли – един за цели 57 млн. лв. и друг за 30 млн. лв. Прави впечатление, че тези поръчки се печелят от администрации на ГЕРБ и ДПС. Не е тайна, че професорът е близък на Бойко Борисов, а Гайтански медийно е лансиран като близък до Сараите, пише Галерия.



Въпреки че според публикувана информация на най-добрата здравна репортерка в страната Мира Радева държавният доход на проф. Начев като шеф на болница Св. Екатерина, откъдето той натири своя учител и покровител проф. Чирков, е 30 000 лв. – 5 пъти повече от президентската и 6 пъти повече от премиерската заплата, той има опит с поръчките и в самата клиника. Медикард ООД, в която Начев до неотдавна е бил съдружник, е спечелила обществени поръчки в болницата на стойност над 30 млн. лв. Той излиза от нея, чак когато става директор на Св. Екатерина, преди това работи в болницата и същевременно я източва посредством фирмата. Откакто е директор – 3 години, обаче фирмата му продължава да печели поръчка след поръчка (б.р. от държавната болница – сиреч от бюджета или от джоба на всеки българин).
Справка в Агенцията по обществените поръчки показва, че в края на 2006 г. Медикард е получила над 10 млн. лв. за доставка на медицински консумативи за нуждите на болницата. През януари 2007 г. тя отново е избрана да осигури на болницата коронарни стентове на стойност над 2 млн. лв. През същата година бившата фирма на Начев е доставила на университетската болница хирургически инструменти и кардиостимулатор на обща стойност над 400 000 лв. През 2008 г. Медикард отново е избрана за снабдител на болницата с медицински изделия и консумативи срещу сумата от 14 270 395 лв. Така през годините, в които проф. Начев е начело на Св. Екатерина, съдружниците му са печелели средно по около 8 млн. лева годишно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион