18.11.2008 16:31

В общината нямало неопорочена поръчка

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За пореден път може да твърдим и сме прави, че няма поръчка в Столична община, която да не е опорочена и, която да не е с предизвестен победител“. Това каза лидерът на червените съветници в София Жельо Бойчев по повод факта, че те са познали името на фирмата, която ще спечели конкурса за почистване на пет столични района.                                                                                                  Вчера той и зам.-шефът на групата на червените съветници Гергана Алексова отвориха плика, в който Бойчев още на 16 октомври  е написал, че "Заубермахер-България" печели конкурса.                
Социалистът направи извода, че се възпроизвежда един модел. „Публичният ресурс се раздава на фирми, близки до управляващите в София. Конкурсите се пишат така, че да бъдат спечелени от определени фирми, изнася се конкурсна документация и не може да се каже, че има реална надпревара”, обясни Бойчев. Според резултата от класирането, обявено в понеделник, австрийската фирма ще чисти в следващите 7 години районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".
Бойчев подчерта обществения интерес към поръчката, която по думите му предопределяла как ще изглежда града, как ще бъде почистван.                                                      "Заубермахер" трябва да влязат в бизнеса с хигиената на столицата от 1 март 2009 г. Община ще подпише 7-годишни договори с австрийците като те няма да имат право да искат повишение на цените за този период. По контрактите ще бъдат платени над 100 милиона лева публичен ресурс. В момента австрийската фирма чисти три български града, най-големият от които е Горна Оряховица. Класирането в конкурса е направено при условие, че стойността на дейностите по почистването формират 50 % от крайната оценка. Другата част е доказване на техническа обезпеченост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион