Свързани новини

17.09.2021 16:14

В Италия ще се ходи на работа само срещу COVID сертификати

Видян 1904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 15 октомври всеки, работещ в обществени или частни компании и институции в Италия, трябва да притежава COVID сертификат, предаде Дневник. Това е една от най-строгите мерки за контрол, въвеждани в света. Една от най-пострадалите от пандемията държави (над 130 000 починали от началото) ще изисква работещите да докажат, че са ваксинирани, имат актуален отрицателен PCR тест или се възстановяват след заразяване.


На всеки, който не изпълни изискването, въведено от правителството на премиера Марио Драги, се спира заплатата след 5 дни. Работното му място се запазва, но ще бъде изведен в принудителен неплатен отпуск.


Отказалите да изпълнят правителственото постановление и продължаващи да ходят на работа са застрашени от глоби между 600 и 1500 евро. За работодателите им санкцията е между 400 и 1000 евро.


"Нищо подобно не е правено досега в Европа, ние заставаме начело в света", заяви Ренато Брунета, министър на обществената администрация. По думите му правителството очаква "огромно" ускоряване на ваксинирането само заради постановлението и дори не е изключено търсеният ефект да бъде постигнат, преди то да влезе в сила.


До момента около 74% от 60-милионното население са с поне една доза и 68% са напълно ваксинирани. Почти всички настанени в болниците заради COVID-19 са неваксинирани. Доклад на здравната агенция Gimbe от четвъртък твърди, че благодарение на ваксинирането смъртните случаи в Италия са намалели с 96.7%, хоспитализациите - с 93.4%, а настаняванията в интензивни отделения - с 95.7%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв