Седмици наред, при рекордни температури над категорично определените за спиране на трафика от тежкотоварни камиони 35 градуса, Министерството на регионалното развитие е пас.

Свързани новини

18.07.2023 16:06

В чий интерес Министър Инхаус не спира ТИР-овете на 40 градуса

Видян 4710 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седмици наред, при рекордни температури над категорично определените за спиране на трафика от тежкотоварни камиони 35 градуса, Министерството на регионалното развитие е пас. И не е само това - спрени са кантарите за мерене на товара на влизащите у нас камиони, така че те използват пътищата ни, които в тази жега зверски рушат. И то при нищожните в сравнение с всички съседни държави цени на тола. От цялата тази работа българските данъкоплатци сме тройно поразени.

От една страна, не се събират достатъчно пари за поддържане и ремонт на пътища, каквато и без друго от 2 години не се прави, уж заради инхаус поръчките, които сега правителството Денков на ППДБГЕРБДПС не просто пусна, ами индексира. Сигурно по-случайност ресорният министър е дългогодишен шеф и съдружник във фирмите от съзвездието на един от най-надарените с поръчки за стотици милиони холдинг Главболгарстрой.

От друга страна, пускането на ТИР-овете в тези условия и то в най-горещите точки като магистралите Тракия и Струма в зоните, където температурите трайно са най-високи, допълнително задълбочава проблема.

От трета страна, дефицитният бюджет не си събира таксите за безжалостното ползване на пътната мрежа поради политическия популизъм - само напомняме, че с гласовете на ППДБ до преди дни без друго ниските цени бяха още занижени за тежкотоварните рушители на пътища. При положение, че България е единствената държава, където над 2/3 от парите за пътища идват от собствениците на леки коли - същите тези данъкоплатци, вместо да идват от ТИР-аджиите и пребогатите техни холдинги - собственици на возилата.

В чий интерес се прави всичко това, защото очевидно не е на българския данъкоплатец, който е ограбван по различни линии от пасуването на собственото си правителство, както вече описахме?

Главно на турските, но и на други чужди превозвачески фирми, които са основни ползватели и рушители на нашата пътна мрежа.

Това пасуване и неспазване на правно установените норми от страна на нашите власти, естествено, едва ли става  безплатно.


 Илиян Костадинов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Настолен указател за напреднали 19.07.2023 11:03

    Според нашите и западните измекяри, неудобните истини са се превърнали във "фалшиви новини" и руска пропаганда !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева