Свързани новини

29.01.2021 15:20

Успешно трансплантираха две ръце на мъж

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Болница в Гьотеборг съобщи, че в нея е извършена успешна двойна трансплантация на ръце, предаде ДПА. Операцията е продължила 18 часа в университетската болница Салгренска. Пациентът е загубил двете си ръце след тежка инфекция преди няколко години. Изписан е от болницата четири седмици след операцията. Информация за донора не беше разкрита.


"Операцията премина добре. Персоналът, който се грижеше за мен в болницата, беше фантастичен. Усещането да имам две ръце, които мога да движа, е чудесно!" - заяви анонимно пациентът. Няколко болнични отделения са си сътрудничели тясно преди, по време и след операцията.


"Голямото предизвикателство беше да се координира работата на повече от 15 хирурзи, медицински сестри, анестезиолози, които извършиха операцията - заяви хирургът Паоло Сасу. - Това беше необходимо за свързването на кости, кръвоносни съдове , сухожилия и нерви, така че ръцете да могат да се движат възможно най-добре".


Пациентът е можел да движи и десетте пръста на трансплантираните ръце още в деня след операцията. Предстои му още дълга рехабилитация, но е доволен да си върне "нормален и по-независим живот".


"Още е необходима голяма бдителност, защото имунопотискащите лекарства, които трябва да приема пациентът, увеличават риска от инфекция и други усложнения", каза Андерс Нилсон, един от хирурзите в опериращия екип, предаде Нова тв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева