Ситуацията със сигурността в цяла Украйна продължава да бъде напрегната и непредсказуема поради продължаващите военни нападения от страна на Русия, с активни боеве в страната и несигурни условия за безопасност

Свързани новини

15.07.2022 14:54

US посолството: Американците да не влизат в Украйна, да я напуснат незабавно

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията със сигурността в цяла Украйна продължава да бъде напрегната и непредсказуема поради продължаващите военни нападения от страна на Русия, с активни боеве в страната и несигурни условия за безопасност, съобщава Посолството на САЩ в Киев:


"Посолството на САЩ призовава гражданите на САЩ да не влизат в Украйна, а тези, които се намират в Украйна, да напуснат незабавно страната, като използват частен наземен транспорт, ако това е безопасно. Избягвайте големи събирания и организирани събития, тъй като те могат да послужат като руски военни цели навсякъде в Украйна, включително в западните ѝ райони.


Ако чуете силен взрив или ако се задействат сирени, незабавно потърсете укритие. Ако се намирате в къща или сграда, отидете на най-ниското ниво на постройката с най-малко външни стени, прозорци и отвори; затворете всички врати и седнете до вътрешна стена, далеч от всякакви прозорци или отвори.



Ако се намирате на открито, незабавно потърсете укритие в укрепена постройка; ако това не е възможно, легнете и покрийте главата си с ръце.
Имайте предвид, че дори и да бъде прихваната идващата ракета или дрон, падащите отломки представляват значителен риск.



След нападението стойте далеч от отломки и следете основните новинарски емисии за официални указания".


Ситуацията в областта на сигурността в цяла Украйна е изключително нестабилна и условията могат да се влошат без предупреждение. Гражданите на САЩ трябва да останат бдителни и да предприемат подходящи мерки за повишаване на осведомеността си за сигурността. Знайте местоположението на най-близкия подслон или защитено място. В случай на минометен и/или ракетен обстрел следвайте инструкциите на местните власти и незабавно потърсете убежище. Ако смятате, че настоящото ви местоположение вече не е безопасно, трябва внимателно да прецените потенциалните рискове, свързани с преместването на друго място.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец