Свързани новини

05.06.2012 11:15

Уорлик: Арестът на Брендо е значима крачка за управлението на Правителството

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският посланик Джеймс Уорлик даде своеобразно прощално интервю за TV7 преди отпътуването си за САЩ. В студиото на "Гореща точка" Уорлик отрече информациите, че го отзовават предсрочно и заяви, че все още няма дата за отпътуването му от България. Американските власти за стартирали процедура по номиниране на нов посланик, но изборът му все още не окончателен.


 


Джеймс Уорлик коментира и последните събития от българския криминален ъндърграунд. По думите му, арестът на Евелин Банев-Брендо е значима крачка за управлението на Правителството. За да се постигнат ефективни резултати обаче трябва да работи цялата правоохранителна и правосъдна система – престъпниците да бъдат не само заловени, но и съдени справедливо.


 


И както Рим не е бил построен за един ден, така и борбата с организираната престъпност е дълъг и туден процес, добави посланикът. Серията арести на ключови фигури от подземния свят, като Брендо, Таки, включително и на сочения за глава на "Октопода" Алексей Петров, са доказателство, че Българското правителство прави необходимите усилия и трябва да продължи в тази посока.


 


Уорлик коментира и Закона за конфискацията, като подчерта, че е нужно разследване на всички хора в България, които притежават необяснимо богатство.


САЩ подкрепя решението на премиера Бойко Борисов да спре проекта АЕЦ "Белене". Уорлик е съгласен с обяснението на българския министър-председател, че изграждането на втора атомна централа у нас е изключително скъпо начинание. Ако проектът беше икономически изгоден, щяха да се появят инвеститори, които да вложат средства в него, поясни Уорлик.


 


Посланикът коментира и темата за шистовия газ. Българите са прави да поставят на първо място опазването на околната среда пред икономическите ползи за страната, каза Уорлик. Според него трябва да се проведе задълбочена и обективна дискусия за проучването и добива на шистов газ. Това може да се окаже и алтернативен енергиен източник за България.


 


Ако бях българин, щях да искам да знам дали изобщо има шистов газ в страната ми, допълни още Уорлик.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци