Свързани новини

30.08.2021 11:33

Университет прави томбола за ваксинирани студенти

Видян 2000 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Усложняващата се епидемична обстановка принуди някои ректори да въведат ограничения пред неваксинираните, като например Медицинският университет в Пловдив. Други университети обаче са решили да наблегнат на принципа на "моркова" - да стимулират с различни бонуси възпитаниците си, които решат да се имунизират, съобщава Сега.

Медицинският университет в Плевен например апелира чрез своя сайт младите си колеги да се ваксинират до края на месец септември. От 1 юли всички желащи могат да си запишат час за ваксина в университетските бази - в УМБАЛ "Св. Марина" или УМБАЛ "Георги Странски". Заедно с това ректорът на вуза проф. д-р Добромир Димитров обявява, че ваксинирането ще даде "много възможности" на студентите в университета - да посещават "спокойно" присъствените учебни занятия, да участват присъствено в научните форуми и обучителните курсове, вкл. в академичния календар на МУ-Плевен, както и да пътуват свободно по програма "Еразъм+". Освен това, той предлага и още два бонуса за ваксинираните студенти - да получат 3 свободни дни от занятия, както и да участват в томбола с парична награда от 1000 лв. - разбира се, срещу представен сертификат за ваксинация.

Стимулиращи мерки прилага и МУ-Варна - вузът също осигурява възможност за приоритетно ваксиниране срещу COVID-19 на всички свои студенти, служители, преподаватели и техните родственици, което се извършва по предварително изготвен график във ваксинационния център на ДКЦ „Света Марина"-Варна.

От МУ-София посочиха, че при организиране на учебния процес за 2021/22 г. се стремят да гарантират "добро ниво на безопасност чрез възможност както за онлайн, така и за присъствено провеждане на практическите занятия в съответните специалности и курсове". Оттам обясниха, че още в начало на годината са организирали кампания за ваксиниране на желаещите преподаватели и служители, а по-късно е сигурена възможност за ваксиниране и на студентите. "Още през м. април нивото само на ваксинираните служители и преподаватели в МУ-София беше над 55% от състава, а към момента общият брой на ваксинирани и преболедували Ковид-19 сред тях считаме, че е достигнал ниво, необходимо за т.нар. колективен имунитет", казват оттам, като при промяна на ситуацията са готови да се съобразят с централно спуснатите противоепидемични мерки.

"Повечето преподаватели в СУ са ваксинирани, няма условие за ваксинация на студентите. Последното решение на Съвета на деканите от юли е за присъствено обучение, но оттогава ситуацията се влошава, затова Съветът на деканите ще се събере отново в средата на септември, за да реши дали обучението ще започне присъствено или дистанционнно, и ако е присъствено, какви
мерки са нужни - маски, по-малки групи и т.н", коментираха и от СУ. От УНСС също няма да разделят студентите на ваксинирани и неваксинирани. "Започваме с присъствено обучение, ако се наложи, ще преминаваме към онлайн", посочи ректорът проф. Димитър Димитров.

За разлика от плевенския и варненския медицински вуз, МУ-Пловдив пък


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.08.2021 12:41

    Мурджева, аут от университета и медицината, хем неграмотна, хем алчна

  • 002 спрете се, ковидидиоти! 30.08.2021 12:39

    важно: Роднина, който работи в ООН току що се обади и съобщи добра новина. Взето е решение за прекратяване задължителната ваксинация по света от 01.10 2021. Обявено е за противоконституционно. Затова от СЗО натискат всички правителства да ускорят ваксинацията, за да може до тази дата да се ваксинират възможно повече хора. Е, циркът КОВИД приключва. Очакваше се, че този геноцид на една шепа самозабравили се богати хора с неограничена власт няма да продължи дълго и техният пъклен плат няма да бъде изпълнен напълно. Дано тази новина бъде час по скоро обявена по всички медии, за да успокои хората.

  • 001 Anonimen 30.08.2021 12:34

    в Австралия протестират адвокати, лекари,полицаи, политици, транспортни работници срещу опитите да се въведат задължителни ваксинации. apparently it is not only truckers who will be joining the protest. Police officers, doctors, politicians and "high ranking barristers" are reportedly going to join as well.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци