По-рано държавният гигант намали количествата по тръбата до едва 20%. Вчера пък стана ясно, че спира газовите потоци към френската Engie.

Свързани новини

01.09.2022 09:30

Унгария подписа нова сделка с Газпром

Видян 1271 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския енергиен гигант „Газпром“ за още 5,8 милиарда куб. м природен газ. Золтан Ковач, международен говорител на правителството на Виктор Орбан, уточни, че договореното количество е допълнение към текущите доставки на страната.

Сделката бе обявена и от унгарския министър на външните работи Петер Сиярто, който написа във Facebook, че споразумението влиза в сила от 1 септември. Газът ще стига до Унгария през Сърбия.

Новината идва, докато Европа се опитва да намали потреблението на енергия и да намери начин за справяне с драстично намалените доставки на руски газ. Идва и в деня, в който „Газпром“ спря напълно подаването по „Северен поток 1“ към Германия за 3 дни с аргумента, че ще се извършва поддръжка.


По-рано държавният гигант намали количествата по тръбата до едва 20%. Вчера пък стана ясно, че спира газовите потоци към френската Engie заради разногласия по договора.

Докато Русия търпи критики, че използва „Газпром“ като геополитическо оръжие, държавният концерн веднъж вече увеличи тези за Унгария по-рано този месец. Орбан отдавна е сочен като близък с Кремъл и дори за „троянски кон“ на Путин в ЕС.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.09.2022 15:00

    Чудя се, Унгария защо изобщо е влязла в ЕС.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.