Киев предупреди, че няма да приеме никакви ултиматуми от страна на Москва

Свързани новини

02.03.2022 14:30

Украйна потвърди втори кръг от преговорите с Русия

Видян 2032 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вторият кръг от преговорите между Русия и Украйна ще се проведе в сряда вечерта в Беларус, потвърдиха от канцеларията на президента на Украйна. Киев обаче предупреди, че няма да приеме никакви ултиматуми от страна на Москва.




По-рано говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи, че "делегацията на Москва ще бъде готова да продължи разговора тази вечер".


 


На въпроса дали помощникът на президента Путин, Владимир Медински, все още ще ръководи руския преговорен екип, Песков отговори утвърдително.


 


Песков обаче отказа да съобщи точното място в Беларус, където ще се проведе вторият кръг от преговорите. Руската медия ТАСС твърди, че предстоящите преговори може да се проведат в гората Беловеж на границата между Беларус и Полша. Гората, която е биосферен резерват, е мястото, където през декември 1991 г. тогавашните лидери на Украйна, Русия и Беларус подписват едноименното споразумение, с което се разпада Съветският съюз.




Според Кремъл Москва се надява на напредък, но на този етап няма да спекулира относно възможния резултат. Песков даде да се разбере, че руската делегация ще се стреми да изпълни ключовите условия за мир в Украйна, посочени по-рано от Путин.


 


 


На 24 февруари Москва започна военна офанзива в Украйна, която според президента Путин е необходима за "демилитаризиране и денацификация" на страната, както и за защита на рускоезичното население на републиките в Донбас.


 


Украйна и западните ѝ съюзници обаче настояват, че операцията на Москва е непровокирана агресия срещу суверенна държава. Те подозират, че Москва се опитва да установи проруско марионетно правителство в Киев.


 


 


© Sputnik/Alexandr Kryazhev 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец