Джон Кърби

Свързани новини

18.04.2024 09:24

Украйна е различна от Израел: Белият дом

Видян 616 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ няма да свалят руски безпилотни самолети и ракети, изстреляни към Украйна, за разлика от начина, по който американските сили защитиха Израел от иранска атака миналия уикенд, заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби пред журналисти в понеделник.

САЩ, Обединеното кралство и Франция помогнаха на Израел да отблъсне масиран обстрел, изстрелян от Иран в отговор на това, което Техеран заяви, че е израелски удар по консулството му в Дамаск по-рано този месец. По време на ежедневния брифинг Кърби беше попитан дали същата тактика може да бъде използвана в конфликта в Украйна.

"Знаех, че този въпрос ще бъде зададен", отговори той. "Вижте: различни конфликти, различно въздушно пространство, различна картина на заплахите. И [президентът Джо Байдън] от самото начало [на военните действия в Украйна] беше категоричен, че САЩ няма да участват в този конфликт в бойна роля."

Западните сили обещаха да предоставят помощ на Киев "толкова дълго, колкото е необходимо", за да бъде победена Русия. Те обаче многократно са отхвърляли идеята за пряко ангажиране на руските сили. Дори френското правителство, което не изключва изпращането на войски в Украйна, даде да се разбере, че всяка хипотетична мисия би имала за цел да освободи украинските войници от небойни задължения, така че Киев да може да изпрати повече свои войници на фронтовата линия.

Британският външен министър Дейвид Камерън получи същия въпрос като Кърби по време на интервю за LBC в понеделник.

"Всъщност, поставянето на силите на НАТО в пряк конфликт с руските сили - мисля, че това би било опасна ескалация", каза той. Вместо "западни самолети над [нейното] небе да се опитват да свалят неща", Украйна вместо това се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, предложи Камерън.
 
Бившият британски министър-председател Борис Джонсън заяви миналата седмица, че САЩ и техните съюзници получават "фантастична стойност" от парите, похарчени за Украйна, защото "тези момчета без нито един чифт американски ботуши на земята се бият за Запада".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион