Хора разглеждат унищожена руска военна техника във военен музей на открито в Киев, Украйна, на 21 август, преди Деня на независимостта на Украйна. (Димитър Дилкоф/AFP/Getty Images)

Свързани новини

22.08.2022 15:13

Украинските градове забраняват събитията по случай Деня на независимостта, а Зеленский предупреди за "особено грозни" атаки

Видян 4406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Събитията по случай Деня на независимостта на Украйна в сряда са забранени в столицата Киев и втория по големина град Харков, тъй като властите предупреждават, че Русия може да извърши ракетни нападения, предаде CNN.

Украинският президент Владимир Зеленский предупреди в събота, че Русия може да планира нещо "грозно" по повод деня, в който се навършват 31 години от скъсването на връзките на Украйна със Съветския съюз.
"Всички трябва да сме наясно, че тази седмица Русия може да се опита да направи нещо особено грозно, нещо особено злобно", каза Зеленскиx във видеопослание.


 В Киев градската военна администрация издаде забрана за провеждане на всякакви събирания между понеделник и четвъртък, като заяви, че "е забранено провеждането на масови мероприятия, мирни срещи, митинги и други събития, свързани с голямо събиране на хора"

Началникът на военната администрация в Киев генерал Николай Жирнов заяви, че заповедта е наложена, за да могат силите за сигурност да реагират "своевременно на заплахите от ракетни и бомбени нападения от страна на войските на Руската федерация срещу центрове за вземане на решения, военни обекти, обекти на отбранителната промишленост, критична инфраструктура и близките жилищни райони".


 Жинов заяви, че е наредил на градските власти да използват минимално необходимия брой чиновници, държавни служители и работници, за да осигурят транспортни и други услуги.

В Харков властите обявиха комендантски час от 19:00 ч. местно време в навечерието на Деня на независимостта до 7:00 ч. сутринта на следващия ден.


"Молим ви да разберете тези мерки и да се подготвите да си останете у дома и в приютите - това е нашата сигурност", заявиха властите.

Наталия Хуменюк, говорител на южното военно командване на Украйна, заяви в неделя, че "датата на нашата независимост и годишнината от нахлуването, която е половин година, съвпадат - това е 24-ти. На 23-ти има и Ден на украинското знаме. Готови сме за това, че ще се увеличи агресията, ще се увеличат ракетните атаки. "

През последната седмица украински официални лица заявиха, че във военновъздушна база в Беларус са разположени още руски ракети.


 Снимка: (Димитър Дилкоф/AFP/Getty Images)


На снимката: Хора разглеждат унищожена руска военна техника във военен музей на открито в Киев, Украйна, на 21 август, преди Деня на независимостта на Украйна


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби