„Алексей Петров винаги е имал политическо влияние и сериозно присъствие сред организираната престъпност. Имаше сериозно влияние както върху политическите, така и върху икономическите процеси в страната докато Георги Първанов беше президент на страната“, посочи още бившият МВР шеф.

Свързани новини

17.08.2023 09:30

Убийството на А. Петров вероятно е заради опита за овладяване на сектор Сигурност: Цв. Цв.

Видян 2500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основният мотив за показното убийство на Алексей Петров вероятно е опитът за овладяване на сектор „Сигурност“ от управляващите в момента политически сили и натрупаните от него деяния – били те чисти или нечисти. Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Неговото задържане не беше грешка. Такава може би беше направена относно публичния арест, който беше направен. Доказателствата, които имаше в началния етап на разследването, бяха достатъчни на съда да постанови постоянна мярка за задържане под стража“, каза той.

Според Цветанов именно при второто покушение срещу Алексей Петров през 2015 г. се е развило и делото „Октопод“. Той припомни също така всички събития около развитието на това разследване – от смяната на прокурори до мистериозната смърт на основен свидетел.

„Алексей Петров винаги е имал политическо влияние и сериозно присъствие сред организираната престъпност. Имаше сериозно влияние както върху политическите, така и върху икономическите процеси в страната докато Георги Първанов беше президент на страната“, посочи още бившият МВР шеф.

Той припомни още, че Алексей Петров беше назначен в ДАНС като служител под прикритие по предложение на тогавашния вътрешен министър Емануил Йорданов. След това е бил и съветник в ДАНС.

„Нека обаче да припомня, че през 2009 г. започнаха мащабните операции срещу организираната престъпност – тогава бяха задържани както групата за отвличания, така и за поръчковите убийства. Алексей Петров беше част от целия този общ натиск от страна на държавата, за да си я извоюваме от подобни лица, които имаха влияние върху икономическите и политически процеси“, посочи още Цветанов.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец