Свързани новини

08.10.2010 15:32

Тузари вдигат палати на държавни земи

Видян 4099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавни служители и бизнесмени са заградили държавни земи и са построили луксозни имения на брега на язовир Ивайловград, без да имат разрешителни, установи проверка на НАП от въздуха. Селището официално не съществува на картата на България и до него се достига само с лодка през водите на язовира. Той пък е държавна собственост и се стопанисва от НЕК. Достъпът до него обаче е невъзможен, тъй като е опасан с огромни имения, с триметрови огради, телени мрежи, частни кейове и рибарници, разкриха репортери от Нова телевизия. Незаконните вили са 45. Собствениците им са митничари, служители на Пътни такси и разрешителни и бизнесмени от София и Свиленград. При опит да снима имение на брега, екип на медията е възпрепятстван от частна охрана на една от вилите. Една от най-внушителните постройки, пред чиято триметрова ограда е спрян екипа, е собственост на зам.-началника на Пътни такси и разрешителни към КПП-Капитан Андреево Тенчо Василев. В нея има дори подземен гараж за скутери.


Шефът на свиленградската митница Стефан Марашев пък е вдигнал Министерство на веселието, пише на имението му, в което има вила и къща за гости. Имотът дори е заграден с цяла частна улица, частен кей и с параклис, кръстен на името на собствениците - обявили себе си приживе за светци, пише dir.bg. Тъй като тези къщи са незаконни и не съществуват - поне за общината, собствениците им не плащат данъци и такси и това е една от причините да не се узаконяват. Вчера от НАП откриха сърнички и езеро с патици в баровско имение в Пловдив. Данъчните направиха оглед с хеликоптер на Авиоотряд 28 на къщите на богаташи в Пловдив и селата в района. Картографирани над 100 имота с големи размери и скъпо строителство. Около 90 от тях са в известните със скъпите си имоти села Марково и Белащица, а останалите - в самия Пловдив. Снимат се и къщи в Брестник и Първенец, където живеят заможни пловдивчани.


Миналата седмица данъчни спецове литнаха с хеликоптер на правителствения Авиоотряд 28, за да правят видеозаписи от въздуха на имения - крепости, до които им отказват достъп. На обектива първи попаднаха тузарски сгради и комплекси с огромни басейни и поляни, къщи в Бояна и Драгалевци. Видяното от птичи поглед буквално смая шефа на НАП Красимир Стефанов, който лично се включи в акцията. Очакваният фискален ефект бе поне 10 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак