Според него руските туристи лесно могат да бъдат заместени с такива от други държави

Свързани новини

11.03.2022 09:54

Туризмът ни отдавна не разчита на руснаци: Лорер

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Основната икономическа зависимост на България от войната, която Русия поведе в Украйна и наложените икономическа санкции, е вносът на петрол и природен газ. Това обясни пред Нова телевизия министърът на иновациите Даниел Лорер.




Потокът на руските туристи отдавна не е най-значимият за българския туризъм - нито летен, нито зимен, категоричен бе министърът. Според него руските туристи лесно могат да бъдат заместени с такива от други държави. Още повече, че дори и след края на войната, руснаците трудно ще са платежоспособни туристи, разясни Лорер.




Въпреки че имаме изключително разнородна коалиция, която допреди два месеца в българския политически живот беше немислима, тази четворна коалиция успешно преодолява препятствия след препятствия, коментира в предаването „Здравей, България” Даниел Лорер.




„Настоящата война на Русия срещу Украйна е изключително предизвикателство за колегите от БСП. За нашите колеги от БСП тази война с Украйна ускорява по-скоро тяхната интеграция към съвременния европейски живот и това е чудесно. Поради това коалицията върви успешно напред”, добави той.




„Когато до нас има война - това несъмнено променя всички планове на света. В оптимистичния сценарий - войната свършва до месец, след което започва интензивно възстановяване, както се случи след COVID кризата. В другия - войната се протака и ние като общество трябва да сме готови да бъдем всички заедно - и управляващи, и опозицията да работим за стабилността”, коментира Лорер.




Край на войната обаче не може да има без промяна в Кремъл, убеден е българският министър. Той изрази надежда, че санкциите срещу Русия бързо ще обърнат общественото мнение в страната срещу Владимир Путин и бързо ще стигнат и до най-близкото му обкръжение, което да поиска промяна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог