Трюдо разговаря по телефона с американския президент Джо Байдън

Свързани новини

12.02.2022 07:52

Трюдо обеща бързи действия срещу Конвоя на свободата

Видян 1510 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трюдо обеща "бързи действия" за прилагане на закона във връзка с блокадите на важни мостове и контролно-пропускателни пунктове на границата между Канада и САЩ, а Байдън изрази тревога, че това се отразява неблагоприятно на американските компании. Канадският премиер каза, че полицията и всички нива на управлението се подготвят да предприемат действия срещу шофьорите на камиони, протестиращи против свързаните с коронавируса ограничителни мерки и изисквания за ваксинация.


 


Канадски съдия разпореди да бъде спряна блокадата на най-натоварения международен сухоземен граничен контролно-пропускателен пункт в Северна Америка. От своя страна премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че правителството ще предприеме срещу протестиращите "бързи действия" за прилагане на закона. Това предадоха световните агенции.


 


Трюдо разговаря по телефона с американския президент Джо Байдън и двамата изразиха мнение, че блокадата по канадско-американската граница трябва да бъде прекратена. Лидерите се съгласиха, че протестите в Канада против изискванията за ваксинация срещу COVID-19 възпрепятстват пътуването и търговията между двете страни и оказват "значително пряко въздействие", каза Белият дом.


 


Протестиращите от няколко дни блокират моста "Амбасадор" между канадския град Уиндзор и американския Детройт, както и други гранични пунктове. Съдебното постановление може да доведе до предприемане на действия от полицията срещу протестиращите, блокирали моста.


 


По-рано Трюдо каза, че не изключва нито един вариант за действие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 управници убийци 13.02.2022 00:46

    починали към 39 хиляди в Европа от ваксините и 3 милиона и половина инвалидизирани, починали деца в швейцария 38,983 Deaths and 3,530,362 Injuries Following COVID Shots in European Database as Mass Funeral for Children who Died After Pfizer Vaccine Held in Switzerland

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион