Свързани новини

15.12.2021 11:07

Трябва да възстановим Напоителни системи. Без напояване няма земеделие: Иван Иванов

Видян 2137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Обилните валежи допринесоха за критичната обстановка в областите Смолян, Кърджали, Благоевград и Пловдив област. Немалка част от проблемите са причинени от повреди на съоръженията на „Напоителни системи“. Това беше обсъдено вчера на Министерски съвет и днес ще се състои среща с областните управители“. Това заяви в ефира на БНТ министърът на земеделието Иван Иванов.
По думите му проблемът се корени в това, че “Напоителни системи” е била занемарена с години, съоръженията са били разрушени, нарязани на скрап, помпените станции съсипани, каналите неподдържани и затова се стигна до тази ситуация. „Проблемите са много и трябва да се намерят решения в кратък срок.  Днес ще намерим частично решение. Важното е, че се работи по въпроса“, обясни той.
Иванов коментира, че очаква днес на срещата с министъра на вътрешните работи и министър-председателя да се намери изход от тази ситуация и може би да бъдат отпуснати средства от Фонда за бедствия и аварии, за да могат да бъдат възстановени тези съоръжения поне частично, за да нямаме следващ инцидент при продължителни следващи валежи.
„Най-важно е да изчакаме внимателно да спаднат нивата на реките, за да бъдат възстановени в пълният им обем тези съоръжения“, каза още той.
Земеделският министър предупреди, че всеки един земеделски стопанин, който е загубил своите площи и продукция, трябва да се обърне към съответната общинска служба по земеделие и да предяви своите претенции, за да бъде обезщетен.
Иван Иванов бе категоричен, че негова цел ще бъде да се промени подходът на работа, като се обърне по-голямо внимание на земеделските производители и решаването на техните проблеми. Той пое ангажимент лично да посети засегнатите от наводненията области и да проследи как ще протечете процесът по обезщетяване на засегнатите.
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец