Свързани новини

16.11.2020 13:21

Три варианта са готови за подпомагане на екскурзоводите

Видян 1712 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министерствата на туризма и на икономиката обсъждат три варианта за отпускането на помощта от 3 млн. лв. на екскурзоводите, съобщиха за Travelnews експерти от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспобосност“ (ОПИК). Мерките предстои да бъдат обсъдени и със сдруженията на екскурзоводите. От Министерството на туризма засега не потвърдиха информацията.

Първият вариант е да се направи нова процедура в размер на 3 млн. лв. Тя ще бъде директна на Министерството на туризма за изпълнение на проектно предложение с покриване на определени цели и индикатори в съответствие с ОПИК. С нея ведомството ще възложи изпълнението на определени дейности на външни изпълнители (екскурзоводите и планинските водачи) да ги изпълнят за определена цена, срок и с определено качество в съответствие с проектното предложение. В този случай ще трябва да се проведе обществена поръчка с избор на изпълнители.

Вторият вариант е сумата от 3 млн. лв. да се добави в Проект BG16RFOP002-2.010-0002 „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление на Туристическите Райони”. Това означава средствата да минат през ОУТР, но ще трябва да се обяви обществена поръчка.

Третият вариант е екскурзоводите да бъдат вкарани в Проект BG16RFOP002-2.010-0002 „Повишаване на капацитета на МСП в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за създаване и функциониране на Организациите за Управление


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв