Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп по същество изключи заплахата криптовалутите да бъдат забранени

Свързани новини

17.03.2024 07:37

Тръмп разкри позицията си относно забрана на Bitcoin

Видян 23050 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп по същество изключи заплахата криптовалутите да бъдат забранени, ако спечели нов мандат в Белия дом, което предизвика скок на цените на биткойна до исторически връх.

Тръмп, който през 2021 г. предупреди, че криптовалутите са "бедствие, което чака да се случи", в интервю за CNBC изглежда смекчи позицията си. Той призна популярността на алтернативните валути, като отбеляза, че Биткойн е бил използван дори от много купувачи на специалната серия маратонки "Тръмп", която той представи миналия месец.

"Вероятно трябва да се направи някаква регулация, но много хора я приемат", каза републиканският лидер. "Все по-често виждам хора, които искат да плащат с биткойн, и виждате нещо, което е интересно, така че мога да живея с него по един или друг начин."


След интервюто на Тръмп биткойнът за пръв път надхвърли 72 000 долара. Други криптовалути, включително Етериум, Солана и Догекоин, също се повишиха. "Това е допълнителна форма на валута", каза Тръмп за Биткойн. "Преди казвах: "Искам една валута, искам долара, не искам хората да напускат долара". Чувствам се по този начин, но ще ви кажа, че той заживя свой живот".


Бившият президент настоява, че все още възнамерява да защитава статута на щатския долар като водеща резервна валута в света. "Не бих позволил на държавите да се откажат от долара", каза Тръмп. "Когато изгубим този стандарт, това ще е като да загубим революционна война. Това ще бъде удар за страната ни, точно както загубата на война, и не можем да позволим това да се случи. Твърде много държави сега се борят да се откажат от долара." Що се отнася до криптовалутите, той добави: "Виждал съм, че те се използват много, и не съм сигурен, че бих искал да ги отнема в този момент."

Тръмп е предполагаемият кандидат на републиканците, който ще се изправи срещу действащия президент Джо Байдън на тазгодишните избори в САЩ. Проучванията на общественото мнение, публикувани през изминалата седмица от Wall Street Journal, Fox News, CBS News/YouGov и New York Times, показват, че понастоящем американските избиратели предпочитат Тръмп пред Байдън с разлика от 2-4 процентни пункта.

Въпреки че Тръмп вече не обмисля репресии срещу криптовалутите, той обеща да блокира разработването на цифрова валута на централната банка на САЩ (CBDC). През януари той заяви, че никога няма да позволи създаването на CBDC, наричайки я "опасна заплаха за свободата". Цифровият долар ще даде на федералното правителство "абсолютен контрол върху вашите пари", предупреди той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион