Изслушването в СОС беше със силни елементи на фарс, но донесе и две нови информации.

Свързани новини

10.02.2023 13:31

Трайков пак сръфа Бонев

Видян 1148 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ето и обещаното обобщение на днешните събития след сечта в къпалнята Мария Луиза.

Изслушването в СОС беше със силни елементи на фарс, но донесе и две нови информации.

Първата е, че абсолютно незаконното изсичане е възложено от Парк Мария Луиза (дружеството собственик на къпалнята с мажоритарно частно участие) на ДЗЗД Грийн Партнърс - БКС, които имат договор за почистване и сметосъбиране за шест столични района (Подуяне, Слатина, Изгрев, Сердика, Илинден, Надежда). И двете дружества се свързват с т.нар. Вълка.

Другата нова информация беше, че багерът и камионът с дробилката са влезли в парка през входа с бариерата, показвайки разрешението от район Средец за премахване на пет изсъхнали бора и шест самораснали дървета в подпорна стена и на стъпалата между басейните. Излиза, че на човека на бариерата не му е минало през ума да предупреди когото и да било или да провери дали районната администрация е уведомена 48 часа по-рано, както пише още на първия ред на документа, нито да се запита къде са районните експерти.

Пояснявам, че къпалнята се намира в частта от Борисовата градина на територията на район Средец, но самата Борисова градина се поддържа от ОП Паркове и градини, а хората на бариерите са служители на дирекция Зелена система на СО. Каква красива организационна структура, какви стройни процеси!

Така или иначе, разрешението от район Средец въобще не е консумирано и посочените в него дървета за премахване са недокоснати (червените точки на снимката). За сметка на това за една нощ са изсечени и изорани близо 2 дка здрава гора (ограденото с бял пунктир).  

Самото разрешение за сухите и опасни дървета беше издадено по искане на директора на Зелена система, на когото беше изпратено в копие.

И на сесията на СОС, и по-късно по БТВ призовах Столична община да прекрати всякакви форми на партньорство с въпросните дружества, които си послужиха с нагла измама и пълно незачитане на ред и закон и да се използва целият капацитет на общината и държавата, за да се върне контролът върху къпалнята отново в общински ръце. Честно казано не вярвам, че наложените глоби ще имат възпиращ ефект, нито дори, че въобще ще бъдат събрани.

Веднага след участието ми в Лице в лице ми се обади един познат с връзки в определени среди и ме посъветва да си взема охрана.

На фона на всичко до момента, не мога да подмина и поведението на известни активисти на Спаси София. Първо твърдяха, че сечта е с разрешение на район Средец (стана ясно, че не е). После, че на място не се появил никой от районната администрация (въпреки, че моят заместник-кмет лично е  помогнал на г-н Бонев да влезе в имота, за да се снима до празния басейн). След това - че документът от района не бил написан достатъчно подробно. Накрая - че дори и всичко с документа да било наред, трябвало да пиша във ФБ, че съм го издал.


По последната точка приемам критиката. Освен това смятам, че общинската наредба за Зелената система има нужда от сериозни промени - като например абсурдно дългият фиксиран срок от две години валидност на разрешенията за премахване и кастрене. Но въпреки това съм убеден, че лъжливите внушения, подклаждането на хейт с неоснователни обвинения и най-вече сериозният дефицит на самокритичност и способност да се извиниш, когато си сбъркал са много лош старт за всяка политическа кариера. И наистина вече не вярвам, че сериозно искате общи действия за промяна в София", пише Трайчо Трайков, кандидат-кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 възмутен столичанин 12.02.2023 12:04

    Наглата и корумпирана Фандъкова вместо да подаде оставка за поредното безобразие на нейните подчинени, тя се измъква с някаква мижава и несъразмерна на поразията глоба, коята след натиск от обществото тя увеличи и пак е нищо. Да изсечеш дървета в 2.5 дка в национален защитен парк под носа на множество общински служби говори или за голяма корупция, или за тотално несправяне на подчинените на Фандъкова, респективно самата тя и невършене на задълженията, за които столичани им плащат големи заплати. Къде е инспектората и какво върши той, къде са многото раздути служби и защо само дремат на общинска хранилка?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей