Свързани новини

10.12.2020 16:30

Той е в кома, оставете го да умре: Лекар от Спешното за мъж в безсъзнание

Видян 7572 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е на 74 години с онкологично заболяване в ремисия. Разказва я неговата племенница Михаела Петрова, съобщава БНР:

„В неделя на 22 ноември чичо ми си е легнал да спи и след като след няколко часа не се събужда, леля ми се обажда на Спешна помощ. Лекарят, който идва, съобщава, че човекът просто спи и ако не се събуди и утре, тогава да се обадят пак. На сутринта чичо ми не се събужда и тя вика отново „Спешна помощ“. Лекарят казва: „Той е в кома, оставете го да умре, не ни занимавайте повече, не го разкарвайте по болници, никъде няма да го приемат“. От начина, по който заварих чичо си, той видимо изглеждаше с инсулт - едната му страна беше отпусната, устата му беше изкривена“.

Роднините се опитват да се свържат по телефона с четири болници – ВМА, ИСУЛ, „Пирогов“ и „Света Ана“. „Пирогов“ и ИСУЛ категорично отказват да го приемат. Едва третият лекар, който идва от Спешна помощ, го преглежда обстойно и му поставя диагноза инсулт и кома, и линейката започва търсене на болница, в която да бъде приет, но безрезултатно. Лекарят от Спешна помощ обяснява във всички болници, че човекът не е с коронавирус, а с инсулт и в кома.

Линейката го закарва до МБАЛНП „Св. Наум“, където го тестват с бърз тест за Covid-19. Тестът е отрицателен. Отказват да го приемат с аргумента, че приемат само пациенти с доказан коронавирус.

Линейката се отправя към „Пирогов“, където също отказват да го приемат. След над час и половина чакане пред „Пирогов“ роднините са обаждат на журналиста Люба Кулезич, която телефонира на директора на „Пирогов“ и в крайна сметка приемат Саркис. След час и след изрично настояване от нейна страна за някаква информация казват на съпругата му, че е починал. Дъщеря му вижда баща си в прозрачен чувал на пода, докато чака пред моргата, за да ѝ бъдат дадени документите му, като в същото време е мародерствана от официалната за „Пирогов“ траурна агенция да използват техните услуги за над 2 000 лева. Там е имало още четирима починали и техните роднини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 11.12.2020 09:07

    Това ли е есенцията на тази тъпа проста путка - "Един от лекарите, възрастен и с много опит, ми сподели, че когато влезе в стаята на един пациент, може да разпознае смъртта, да я усети. Това са неща от невидимия спектър, когато човек работи дълго време тази професия, развива тази сетивност... Разговарях и с трите екипа, първите два са разбрали, че този човек губи живота и са искали да му се спести това" - единият намирисвал смъртта, а другите решили да му "спестят" ходенето по болници? мамка ви мръсна помиярска, да пукнете всичките такива "лекари" от спестени усилия на други.

  • 003 бокотиквомразец 10.12.2020 21:45

    Ако си малоумен ПОЛИТИК ще те лекуват дори да си умрял,иначе за електората един по голям.....

  • 002 Anonimen 10.12.2020 20:12

    Много ме дразни и "Булгаристан" ! Побеснявам направо! Ненавиждам ГЕРБ и коалиция, но това е отвратително. Моята Родина е България. А вашата коя е?

  • 001 Евроатлантик 10.12.2020 16:07

    Има ли още на някой, НА КОГОТО да не му е ясно, къде живее ??? И, че ТУК в Булгаристан обикновеният човек е НИЩО !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева