Свързани новини

25.07.2014 11:20

Цигани рекетират стари хора с ненужна смяна на улуци

Видян 1092 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цигани изнудват възрастни хора по селата в Ямболско, предлагайки им смяна на улуци, съобщава БиТиВи. Миналата седмица 81-годишна жена е пребита в дома си в село Симеоново. Тя е изнудвана по схемата за смяна на улуци. Месец преди това в съседното село Окоп посред бял ден петима неканени мъже влезли в дома на дядо Руси. Желанието им било същото - да сменят улуците.


Докато възрастният мъж се усети, неканените гости свалили здравите улуци и ги пробили с отвертка, за да покажат, че са за смяна. „Не бях видял улуците, че нарочно са пробити, мислех че е от годините, а те нарочно", разказва възрастният мъж.


Натрапниците изнесли улуците и ги подменили за минути, после изчислили непоисканата услуга. Оказало се, че дядо Руси им дължи 240 лева. За негов късмет в разгара на пазарлъка дошъл синът му от Ямбол. След първоначалното стъписване той разбрал, че баща му дължи 240 лева и мнимите майстори няма да си тръгнат без да ги вземат. За да няма проблеми, им ги дава.


Измамниците взели парите и избягали, а синът успял да види с каква кола са. Разбрал за случая с пребитата баба Яна, изнудвана по схемата за сменените улуци и подозира, че може да става дума за същите хора. Възрастната жена е изписана от болницата, но не се е възстановила от шока.


По случая с баба Яна е образувано досъдебно производство. От ямболската полиция излязоха с апел - възрастните хора да бъдат бдителни и да не допускат непознати в дома си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв