Свързани новини

30.04.2013 13:18

Цацаров: Идват още нови нечисти скандали

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Готови са промените в наредбата за използването на СРС-тата и тя ще стане факт до дни. Целта е да се изчистят пропуските в уредбата, които създават предпоставки за нерегламентирано подслушване, съобщи служебният премиер Марин Райков, след като прокуратурата образува наказателно производство срещу служители на СДОТО за нарушения след българския „Уотъргейт”, предаде Днесбг.


 


Вътрешният министър Петя Първанова обаче обясни, че няма как да съобщи детайли по измененията, защото част от информацията е класифицирана. Тя опроверга твърденията, че годишният бюджет на СДОТО е 100 милиона лева и уточни, че е в размер на 20 милиона.


 


Няма как служебното правителство да организира честни, прозрачни и демократични избори без помощта на партиите, а някои от политическите сили хранят обществото със скандали. Това призна премиерът Марин Райков, който седна на една маса заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и Петя Първанова, за да уверят, че и тримата работят заедно срещу нерегламентираното използване на СРС-та, разговори от които изтичат непрекъснато през последните десетина дни.


„Нека да не забравяме обаче, че само преди месец  и половина хората бяха на улицата, те се прибраха, но не простиха, а само дадоха шанс на политическата класа, но от нея очакваха решения, а не скандали. Някои може би забравят, че и след 12 май ще има държава и ще живеем заедно”, коментира Райков.


 


Според него посланието на някои партии е, че политиците са склони да генерират скандали, а не решения за излизането от кризата.


 


В същото време той обясни, че в една демократична държава институциите, макар и независими една от друга, не воюват помежду си, а дават съвместни решения на проблемите и не ги крият от обществото.


 


Сотир Цацаров обясни, че тримата сядат на една маса след разговор и с президента Росен Плевнелиев.


 


Броените дни до изборите могат да ни донесат нови и нови нечисти скандали, предупреди главният прокурор и цитира държавния глава, който е казал „стига вече, не е нормална тази ситуация и не е нормално тя винаги да се случва преди избори”.


 


Той увери, че веднага след съставянето на новия парламент, прокуратурата ще изпрати до президента своите предложения за промени в законите, свързани със СРС-та.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Идеализирате прекалено много хората

Идеализирате прекалено много хората и нещата около