Свързани новини

02.09.2016 09:40

Цачева:​ ГЕРБ и РБ ще се подкрепят взаимно при балотаж на изборите

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Която от двойките на ГЕРБ или РБ има по-висок резултат и отиде на балотаж, взаимно ще се подкрепяме. Това каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева в предаването „Денят започва” по БНТ.


 „За този есенен сезон и тази сесия, която стартирахме в понеделник на 29 август с работа на комисиите, естествено трябва да съвместяваме и обстоятелството, че на 6 ноември ще се проведат избори за президент и вицепрезидент, едновременно с референдум. Това ще се старая по никакъв начин да не наруши ритъма на законодателната програма на парламента. Това, което се случва в нашия коалиционен партньор Реформаторския блок, се случва от края на 2015 г. За мен важното е заявената воля от страна на ГЕРБ, заедно с нашите коалиционни партньори, че работи за успешното изпълнение на програмата на правителството за целия мандат. Не говорим за предсрочни парламентарни избори”, заяви Цачева и добави, че именно това е било важното като послание от вчерашния ден.


Тя допълни, че вчера са били отчетени терористичните заплахи и в този смисъл е важно да съумяват да отговаряме на предложенията на правителството за законодателни промени, ако действащото някъде не работи.


Председателят на парламента посочи, че очаква да отпаднат анонимните сигнали от Антикорупционния закон, изготвен от екип на Меглена Кунева. „Няма нито една парламентарна група, която да я заявила позиции изцяло против приемането на законодателен проект. Критиките са по отношение на отделни текстове. Дори когато този законопроект беше отхвърлен, не е имало политическа сила, която да е била изцяло против въвеждането на такова законодателство. Сигурна съм, че този законопроект ще бъде гласуван”, убедена е Цецка Цачева.


За това, че вчера депутатите отхвърлиха предложението на БСП министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента заради посещенията му в Турция и Германия, Цецка Цачева обясни, че не може да се очаква в пленарна зала нищо ново и различно от онова, което по медиите е стигнало до всички български граждани. „Детайлен анализ на двете визити и заявените позиции на премиера са достатъчно понятни. Счетохме за нецелесъобразно да има такова изслушване. Няма какво премиера да каже повече само на народните представители след като публично са заявени позициите”, уточни още Цецка Цачева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей