12.01.2016 15:05

Търси се нов главен архитект на София

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За другата седмица е обявен конкурсът за нов главен архитект на София, тъй като Петър Диков ще остане на поста до 9 февруари. Няма да мине номерът на разградската фолклорна група Капитал, която се опита да лансира Андрей Захариев за тази важна позиция. А той е съпруг на новия министър на правосъдието Екатерина Захариева, личен архитект и приятел на олигарха Иво Прокопиев и президента Росен Плевнелиев.


Неправителствените организации сега са измислили нова формула за контрол. Над бъдещия главен архитект те искат създаването на експертен съвет, който да се състои от архитекти, журналисти, политолози и социолози. Целта им е съветът да   цензурира решенията му. Така той би имал само изпълнителна роля.


Разбира се, това няма как да стане и разградската група на Капитал - Градът Спаси София ще си останат само в социалните мрежи.


Същевременно в Министерството на околната среда и водите те вече създадоха един експертен съвет. А на НПО-тата  бяха отпуснати 2 млн. лв, за да преброят дивите кози на Витоша. Но както знаем в тази планина такива животни няма. Затова се дадоха други 700 000 лв, за да докарат диви кози от Девин и след като ги преброиха ги върнаха на мястото им. Явно се измислят подобни схеми и за източване на СО, но няма да стане.


Затова Общината очаква истински кандидати за  главен архитект. До момента няма официално обявени имена за тази позиция. Кандидатът трябва да бъде добър професионалист с достатъчен административен капацитет, тъй като ще бъде една от ключовите фигури в СО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв