В началото на годината Джонсън беше готов да възобнови диалозите на Съвместната комисия за икономика и търговия между Обединеното кралство и Китай (JETCO), които не се провеждат от 2018 г. насам.

Свързани новини

15.07.2022 09:53

Търговските преговори между Обединеното кралство и Китай са замразени

Видян 566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Борис Джонсън прекрати две ключови търговски и икономически преговори с Китай на фона на отпора на депутатите тори и ястребовите изявления на кандидатите, които се борят да го заменят на поста министър-председател на Обединеното кралство, съобщава Политико.


Според трима души, запознати с дискусиите, администрацията на напускащия британски лидер е отложила две групи преговори, които бизнесът очакваше да се проведат по-късно този месец.


Планираните разговори, един от които беше разкрит от POLITICO по-рано тази година, щяха да бъдат първите след репресиите на Пекин срещу продемократичните протести в Хонконг през 2019 г.

 
Решението да ги остави в неопределено време накара някои британски предприятия да се притеснят, докато защитниците на правата на човека обявяват победа и се надяват, че претендентите за лидерския пост в Консервативната партия ще продължат преговорите.


В началото на годината Джонсън беше готов да възобнови диалозите на Съвместната комисия за икономика и търговия между Обединеното кралство и Китай (JETCO), които не се провеждат от 2018 г. насам.


Този ход последва изявлението на тогавашния канцлер Риши Сунак от края на 2021 г. , че Министерството на финансите ще възобнови икономическия и финансов диалог между Китай и Обединеното кралство, проведен за последен път през 2019 г.Лице, запознато с планирането на разговорите, заяви, че "са били в ход планове" за провеждане на двете групи дискусии около края на юли.

 
Това беше така "до политическите събития от последните две седмици", допълват те, с драматичната оставка на Джонсън и продължаващата надпревара за неговото заместване начело на доминиращата в Уестминстър партия на торите. Според лицето е имало "усещане за известно възобновяване на нормалната дейност, докато не се случиха последните събития"


Други двама души, запознати с планирането, потвърдиха, че преговорите са се забавили, тъй като хватката на Джонсън върху номер 10 е отслабнала.

 
 
 Снимка: Getty
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци