Свързани новини

08.02.2010 17:58

Търговец №1 на цигари се вкара в конфликт на интереси като депутат

Видян 3173 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дистрибутор номер едно на цигари у нас сам се вкара в конфликт на интереси в новата си роля на депутат. Прословутият със заменките Емил Димитров от ГЕРБ, когото премиерът Борисов съвсем правилно отказа да защити в парламента в петък, оглави многопартийна група по интереси, която иска прегласуване за забраната за пушене на обществени места от юни. Вчера по Дарик радио той дори каза, че такава съществува само в две страни от ЕС.
Истината е точно обратната и тя е, че на пръсти се броят страните в Евросъюза, където подобно ограничение все още не съществува. Там, където го има от години, то даде и значителен положителен резултат – голям процент от хората се отказаха да пушат. А цигарите, както е известно, са най-честата причина за ракови заболявания и то не само на белия дроб. Миналата година над 17 000 българи починаха от страшната болест.
Съвсем справедливо д-р Лъчезар Иванов отрече всичките тези на своя колега от ГЕРБ. Димитров го прикани в ефир “да се обяснят насаме”, щом видя, че лъжите му лъснаха.
Кой е Емил Димитров?
Той се прочу още в зората на този парламент като се опита да прокара амнистия на заменките “на добросъвестни инвеститори”, за които Европа мисли сега да ни глоби с 1,5 млрд. евро. Говори се, че до изборите той действал много добре с държащите ресора при царското управление и Тройната коалиция ДПС.
Такава връзка би била полезна и за другия му бизнес. Депутатът е играч на цигарения пазар, като чрез Табак Трейдинг Партнър и Симеон 2, където държи 70%, е сред най-големите дистрибутори на Булгартабак, писа в. Сега.
19’ пък изрови разследване на КЗК дали няма картел между основните бг играчи на пазара.


Интересно е, че от тази година над 20 000 малки обекта, на които се продават тютюневи изделия ще бъдат изчистени от същите тези големи дистрибутори чрез прокаран, от кого ли, законов текст. Той забранява с цигари да търгуват фирми, нерегистрирани по ДДС. Цялата схема се разиграва заради предстоящата приватизация на Булгартабак.
Само напомняме, че съдружник на Димитров в цигарения бизнес е общинският съветник от Атака в Несебър, но кандидат-депутат от РЗС Славян Теофилов, както писа в. Телеграф. Това е и връзката на адаша на най-голямата естрадна легенда с туризма. По времето на Костов семействата им, чрез фирма Елеонора транс, са башприватизатори на в Слънчев бряг с 1280 легла. Купуват Акнития за $85 000 – тогава толкова струва 3-стаен апартамент в София,  и още 3 хотела в курорта. Елеонора транс държи 40% от Ропотамо шанс, чийто е хотел Фиеста, заедно с грандхотел Съни бийч, който беше любим на Георги Илиев.
Съдружник на Емил Димитров в Универсал – България холдинг АД е беровият заместник – министър и шеф на агенция в Тройната коалиция Станимир Бързашки.
Фирма на Емил Димитров е и собственик на парцела в жк Стрелбище, придобит през есента на 2008 г. с фалшифициран подпис на Бойко Борисов. “Общината заведе иск  срещу Сида С  на 2 основания. Първото е за “нищожност на сключения договор за продажбата на въпросния имот”. Завели сме и т.нар. иск за собственост, за да се установи, че общината е собственик на този имот. Сигнализирали сме и градския прокурор Кокинов, за да бъде извършена проверка на нотариуса, който е изповядал сделката”, каза пред 19’ заместник – кметът по правните въпроси Юлия Ненкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв