Корветата на Кралските тайландски военноморски сили HTMS Sukhothai се накланя тежко, след като поема вода по време на тежките метеорологични условия в Тайландския залив късно в неделя.

Свързани новини

19.12.2022 12:12

Тайландски военен кораб потъна при тежки метеорологични условия, 33 души от екипажа са в неизвестност

Видян 732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рано в понеделник в бурно море в Тайландския залив потъна военен кораб на Кралските военноморски сили на Тайланд, като 33-ма от екипажа му, състоящ се от 106 моряци, изчезнаха, съобщиха тайландските власти, предаде CNN.

Трима спасени моряци са в критично състояние, а за изчезналия екипаж се провежда операция по издирване, съобщиха властите.

Силните ветрове наклониха дългата 252 фута (76,8 метра) корвета HTMS Sukhothai, което позволи на морската вода да навлезе в изпускателната тръба и впоследствие да изключи електрическата система на кораба, се казва в изявление на тайландските военноморски сили.

Изключването на електричеството е довело до отказ на основните системи за захранване на кораба, поради което екипажът не е могъл да маневрира или да изпомпва морската вода, проникнала в корпуса му, се казва в съобщението.

В продължение на повече от три часа усилията за прехвърляне на помпи към "Сухотай" от други военни кораби, които реагират на инцидента, се провалят, се казва в изявлението.

"В 00. 12 ч. в понеделник Sukhothai се наклони още повече и по-късно потъна", се казва в съобщението.


Тежките метеорологични условия в Тайландския залив, на около 20 мили (32 км) от окръг Банг Сапхан, провинция Прачуап Кхири Хан, продължиха до късно в понеделник сутринта, което възпрепятства усилията за издирване на изчезналия екипаж, съобщиха властите.

960-тонният Sukhothai е построен в Съединените щати и е въведен в състава на тайландските военноморски сили през 1987 г.

Карл Шустер, пенсиониран капитан от Военноморските сили на САЩ, заяви, че тайландският екипаж е бил изправен пред трудна ситуация на толкова стар кораб.

"След като загубите електрозахранването, оставате на тъмно и правите всичко с преносими дизелови помпи и кофи", казва той.

"За малък, (почти) 40-годишен кораб в тежко море шансовете за успех в този случай са малки. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби