Тагарев

Свързани новини

05.07.2023 13:49

Тагарев за поисканата му оставка: Няма да смени моето поведение

Видян 1054 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не съм притеснен по никакъв начин. Лидер на партия, решила да се позиционира като опозиционна, включително по въпросите за помощта към Украйна, не ме притеснява по никакъв начин и няма да смени моето поведение, предполагам и това на кабинета“. Това коментира военният министър Тодор Тагарев по повод поисканата му оставка от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Причината за искането е идеята му за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море. Тагарев каза, че не знае какви са мотивите за поисканата му оставка.

„Това е изключително странна и неочаквана интерпретация на моите думи. Конвенцията от Монтрьо е много важен международен документ, приет през 1936 г. Досега не са проявявани никакви сериозни апетити към изменението му. Всичко, което обсъждаме и говорим е в стриктно съответствие с този документ. Някой е решил да интерпретира думите ми по начин, който му изнася политически за пропагандни цели“, коментира министърът на отбраната.

Тагарев коментира информацията за предстояща визита на украинския президент в България, за което 19 минути първи съобщи.


„От снощи не съм в течение на никакви дискусии по въпроса. Имам възможност да изразя съжаление, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва, президентът Зеленски представлява интерес за противника. Той е изключително ценен гост навсякъде, където реши да отиде и успее“, каза военният министър.

По думите му самото изтичане на информация вече е предпоставка, ако е имало планирана такава визита, тя да бъде отменена.

„Една негова потенциална визита ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която вече е направена и потенциала ни евентуално за допълнителна помощ. Той може да реши да постави допълнителни искания, които ще разгледаме спрямо законите и процедурите“, допълни Тагарев.

Министърът изрази надежди такава визита да се реализира. По думите му, ако има покана, тя ще бъде отправена от Министерския съвет.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.07.2023 00:17

    Продажни ромски гащи.На чичата ще му дадат някоя къщичка до имението на Зеленски във Флорида.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог