Георги Свиленски

Свързани новини

07.06.2023 15:30

Свиленски щеше да бъде министър в кабинета на ГЕРБ/СДС: Сачева

Видян 736 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът и зам.-шеф на ПГ на БСП Георги Свиленски е щял да бъде министър на регионалното развитие в кабинета на ГЕРБ/СДС, стана ясно от интервю на Деница Сачева пред bTV. Коментарът и идва ден след изявлението на Бойко Борисов, който намекна за провалени договорки със Столетницата.


„Ако г-жа Корнелия Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата“, каза лидерът на ГЕРБ във вторник.


Самата Нинова пък отрече да са били договорени министрите с първия мандат. Попитана дали е имало постигната договореност за постове в МС, отговори с „не, лъжа е“. Самата Нинова разправя тези неща, докато течаха договорките. "Г-н Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала", коментира тя пред журналисти в НС. Твърди го осъдената на 3 инстанции, че е излъгала Нинова.


"Разговорите бяха напреднали. Името на Свиленски бе едно от обсъжданите имена за министри с ресор регионално развитие. Караджов бе спряган за потенциален кандидат за транспортен министър. Това не бяха договорени позиции, а водени разговори. Не сме подписвали документи, но сме разговаряли. Слави Трифонов даде изявление за подкрепа на първия мандат с ясни аргументи", коментира сега Сачева. По-късно Свиленски отрече да е бил обсъждан за регионален министър по време на разговорите с ГЕРБ/СДС.


Напомняме, че преговорите със Столетницата бяха рязко прекъснати, въпреки аносираното от БСП вътрешнопартийно допитване за подкрепа за кабинета с първия мандат, което не се състоя.


Според Червен ефир новото изказване на Сачева потвърждава информацията, че веднага след пресконференцията на Иван Гешев, Нинова се затворила в стаята си, а през това време Свиленски звъннал по телефона на човек на ГЕРБ, за да каже, че след разговор с обвинител №1 соцлидерът ще реши да се откаже от договорките за правителство с ГЕРБ.


Във вторник Любен Дилов-Син потвърди, че министър на БСП в правителството на Борисов е щяло да има, но „един разговор с естествения интелект на главния прокурор промени решението на Нинова за първия мандат.“


Егор Глазунов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв