Свързани новини

17.04.2009 12:58

Сугарев: "Целта е да бъде осуетено дясно-центристко управление!"

Видян 1479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Целта е да бъде елиминира дясната коалиция и ГЕРБ да бъде оставена без възможности да реализира дясно-центристко управление!", заяви на специална пресконференция Едвин Сугарев след откритото си писмо, което изпрати до гражданите на България, предаде БГНЕС.


"Коалиционната десница трябва да заяви ясно обединението си", подчерта той и добави, че десницата не е в идеална кондиция, но това е политическата алтернатива, с която дясно мислещите хора разполагаме и няма как да си внесем друга. Той подчерта, че има две големи злини и опасности, като по-голямата от тях е прехода от диктатура към демокрация да завърши пак с диктатура. Сугарев изрично спомена, че той е бил един от най-големите критици на Иван Костов, но сега ще загърби това, ще сложи настрана тази своя позиция, защото бъдещето на България е по-важно в този момент, в който тя е на ръба между демокрацията и диктатурата.
"В риск са основните геополитически приоритети на страната ни", смята Сугарев. Според него това управление ни е донесло националното унижение да бъдем сочени като една от най-корумпираните страни в Европа. Ако то продължи най-вероятно ще се стигне до ситуация, при която или ЕС ще намери начин да прекрати членството на България в общността или пък това членство ще бъде блокирано до степен която го обезсмисля. Едвин Сугарев се спря на няколко акцента, като първото от тях е нарушаването на основни човешки права и свободи у нас. За най-пресния прецедент той посочи нарушаването на правото на глас свързано с въведените изборни промени. Не по-малко тревожна според него е тенденцията върху посегателство на свободата на словото. И по-точно – опитът на правителството да монополизира медийния пазар в полза на близки до него групировки. "Съвсем наскоро държавата стана сътрудник на медийната групировка на Ирена Кръстева, която в момента владее около 1 /3 от вестникарския пазар и която вероятно ще получи монополни позиции в цифровизацията на електронните медии", заяви Сугарев. По този начин България прави две неща според него: Първо - показва, че Законът за конфликт на интереси е къс хартия без покритие и второ - че управляващите си осигуряват медиен комфорт за изборите.
Като друг важен акцент той спомена използването на съда за политическа разправа, като пример даде отказа на фирменото отделение на СГС да регистрира новото ръководство на СДС. Негов трети основен аргумент е използването на държавните институции и ресурси за дискредитиране на политически опоненти. От особено значение за тезата му е и създаването на тъй наречената по неговите думи "Политическа полиция - става дума за ДАНС, най-свидната институционална рожба на Сергей Станишев". Според Сугарев има пълна криминализация на държавата и държавните институции у нас. "По-страшен от конкретните криминални прецеденти вече е фактът, че корупционното поведение бе превърнато в мяра за нормалното поведение на политически успелия човек, а богатеенето на гърба на властта- нещо естествено и неподлежащо на обяснение", каза той. БСП и ДПС трябва да бъдат наказани на тези избори, подчерта Сугарев и върху тях трябва да се стоварят последствията от яростта, която българите са натрупали в последните 4 години, "а тази политическа шайка, да бъде удавена в протестния вот", заключи Сугарев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби