Визията за Български пощи е превръщането ѝ в "едно гише"

Свързани новини

15.02.2022 14:04

Субсидиращите олигархични медии Български пощи с годишна загуба 13 млн. лева

Видян 4366 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Български пощи ЕАД от две години излива милиони на данъкоплатците като забранена в ЕС държавна помощ към олигархичните медии на всекидневна база, след като фалира прословутата Лафка, разпространяваща вестниците на старата власт.


 


Опитите на 19 минути да се сдобие с данни за точната източена от джоба на данъкоплатците сума по тази линия засега не се увенчават с успех, въпреки че информацията определено е от остър обществен интерес. Особено, след като се оказа, че само за 1 от тези две последни години, дружеството е на 13 млн.лв. загуба, както разкри вицепремиерът Калина Константинова.




Визията за държавната фирма Български пощи е превръщането ѝ в "едно гише", като по този начин се предлагат административни услуги в клоновете на дружеството.



 
Целта е жители на по-малки градове и села да няма нужда да пътуват до областен център. Така ще бъде спестено тяхното време и средства, а ще се спомогне и за запазване на околната среда, като се намалят вредните изпарения от пътуване с автомобил. Това е записано в отговор на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова на писмен въпрос от двама депутати от ДПС - Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, съобщава Дневник.



 
Според отговора Български пощи е изключително важен, но „системно занемаряван държавен капитал”. Посочени са данни, че дружеството притежава най-широката мрежа от представителства в цялата страна с 2973 станции. От тях 633 се намират в градовете, а 2340 са в селата.


 


 
"На фона на тази картина Български пощи не само не предоставя конкурентна услуга, а точно обратното - бележи загуба всяка година и прогресивно губи пазарен дял. Докато пазарът на пощенски и куриерски услуги расте от 571 млн. лева през 2018 г. до 678 млн. лева през 2020, Български пощи реализира загуба 13 млн. лева по предварителни данни за 2021 г. и прогресивно губи пазарен дял до 7,5% за 2020 г.", е записано в отговора.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.02.2022 20:26

    Български пощи има потенциал да стане гръбнак на освен всякакви пощенски и куриерски услуги и на финансови, социални и други такива, но липсват хора, които да постигнат това!

  • 001 Корифей Корифеев 16.02.2022 09:57

    Е и нещо хубаво да се случи в Ръ.Бъ., ако се съди по прекрасната усмивка на госпожата! Браво, само така!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни