Свързани новини

11.08.2021 15:09

Строителна забрана в Синеморец заради незаконния колектор

Видян 880 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Указания за строителна забрана в Синеморец даде Дирекция за национален строителен контрол. Изпратени са предписания до кмета на община Царево Георги Лапчев и ВиК – Бургас да намерят решение на проблема с незаконния колектор, който зауства в морето, предаде БНР.


Според закона, строителната забрана може да се налага за времето, необходимо за извършване на проучвания за подземни мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и за изграждането им, пише в заповедта. В нея се уточнява, че тя ще важи за времето, необходимо за трайно решение на проблема с канализацията в района.


В края на юли тази година РДНСК - Бургас извърши проверка по сигнал за незаконен строеж на канализационния колектор, отвеждащ битовите и фекални води в залива „Свети Яни“. Според документите има одобрени инвестиционни проекти от 2001 г. и издадено от главния архитект на община Царево разрешение за строеж за „Експериментален пречиствателен модул за пречистване на отпадни води“, който е финансиран от ПУДООС. Предвидено е било пречистените от него води да бъдат отведени, чрез дълбоководно заустване на 1800 м в Черно море.


При провеждане на пробни изпитания обаче е установено, че съоръжението не работи. Заради това е изграден въпросният незаконен колектор. Установено е и че той няма необходимите строителни книжа.


През 2008 г. РДНСК Бургас е издала заповед за забрана на  ползването на въпросния колектор, одобрена и от Върховния административен съд. През същата година е издадена и заповед за премахване на отходната тръба, което обаче не се е случило.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби