Свързани новини

05.04.2015 15:04

Стотици ВЕИ-та източват незаконно НЕК

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медиите толкова се захласнаха по избора на нов набор в КЕВР, където останаха и някои от старите ..., че сами влязоха в замисъла на пиарите за отвличане на вниманието от голямата тема. Комисията на Народното събрание за разследване на корупцията в енергетиката, довежда до практическия фалит, в който е в момента НЕК, е установила ужасяващи факти и обстоятелства.

Понеже, отново хитри политтехнолози, се сетиха да засекретят нейното последно заседание, депутати нямат право да изнасят конкретна информация от него. Председателят Валери Симеонов, който е лидер на Патриотичния фронт и собственик на телевизия СКАТ, обаче не успя да скрие от публиката на собствената си медия колко потресаващо и грозно е положението. Той намекна, че основен начин за източване наНЕК през последните години са били ВЕИ-тата.

Членът на същата комисия Магдалена Ташева от Атака спомена, отново без конкретни имена, че няколко от централите на възобновяеми източници, са получавали пари от НЕК, без изобщо да имат разрешителни – тоест незаконно. Други пък – и те са много повече, са го правили, като са използвали по-голяма мощност от разрешената им – отново в нарушение на закона, но въпреки това НЕК им е плащала милиони. Има и  други нарушения.

Интересно е, но остава загадка, дали Комисията е разследвала причините, поради които американските ТЕЦ-ове в Марица – Изток – едининият от които е най-печелившата фирма в България според Форбс, са започнали да получават милиони от НЕК преди да стартират производството на ток.

Припомняме, че при предишния парламент цената на изкупуване на тока от ВЕИ и американските ТЕЦ-ове бе свалена с 20%, а служебният кабинет на Плевнелиев и последвалото ново управление веднага отмениха това.

Валери Симеонов съобщи, че в първия момент, в който падне забраната за огласяване на информацията, надлежно ще запознае данъкоплатците.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева