01/02
14.10.2015 15:45

Стотици роми в София работят и си плащат осигуровките

Видян 2431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 500 роми в София работят за концесионера по чистотата ЗМБГ. Изпълняват съвестно задълженията си и внасят редовно осигуровките си. Това е един успешен пример за тяхната интеграция, при който дават и получават.


В дружеството се трудят цели семейства, които вземат прилични заплати, с които могат да се грижат за семействата си. Срещнахме се с Гина и Сашо, които са майка и син и работят във фирмата повече от 10 години. Доволни са от живота си и предпочитат да изкарват честно парите си. Искат по-престижна работа за следващите поколения, затова Сашо се грижи децата му да ходят редовно на училище. Той  е баща е на 2 момчета, които са  в 3-и и 9-и клас.


Ася и Костадин също са семейство и са избрали честния път в живота си. Заедно са от 17 години  и винаги са се трудили, за да осигурят нормален живот на децата си. От 1 година работят в почистващата фирма. Попитахме ги кой гледа децата им, доката  са на работа?


„ Те са големи. Имаме момиче и момче в 7-и и 4-и клас. Когато сме на работа, те са на училище“, ни сподели Ася. Разка за ни, че държи на образованието и иска децата й да се развиват, но няма нищо против и те да се трудят в чистотата. Ася харесва работата си, защото заплатата е средна за страна, плаща се редовно, а тя има време да се грижи за дома си и да обръща внимание на най-малките членове на семейството. Помага им и в уроците, а любимите им предмети са математика, география и литература.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец