Свързани новини

20.12.2012 13:14

Станишев: Позицията на правителството е лицемерна

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очевидно е, че ГЕРБ променяйки въпроса на референдума, стремейки се да се присламчат, целят да не стане ясно, че българските граждани не подкрепят решението за спирането на изграждането на АЕЦ "Белене".


Огромното мнозинство разбират, че позицията на правителството е крайно лицемерна. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на кръглата маса "Защо ще гласувам с ДА на референдума".


Срещата е организирана от Инициативния комитет (ИК) за провеждане на референдум за развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на атомна централа на площадката Белене. След като разбраха, че референдум ще има, управляващите подмениха въпроса, с което фактически нарушиха закона, продължи Станишев. "Очевидно е, че се прави всичко възможно кампанията да мине вяло, същността на дискусията да бъде скрита от българските граждани", заяви той. "В момента управляващите правят всичко възможно, законно и незаконно, да създадат пречки пред изказването на волята на гражданите. По същество този референдум е срещу решението на правителството на Борисов, с което се спря изграждането на втората българска атомна централа "Белене", каза още лидерът на БСП.


На всички е ясно, че изграждане на ядрена централа с водещо държавно участие дава възможност на социална политика на държавата с участието на цената на тока, продължи Станишев. По неговите думи изграждането на централата в Белене ще създаде и десетки хиляди работни места. "Единственият реален проект, с който България разполага, е "Белене", всичко друго са общи намерения, добри пожелания. Инициативата за 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" е обща инициатива, без финансови отчети", заяви социалистът. По негова информация ще са необходими 8-10 години 7-ми блок да получи необходимите разрешителни, за да започне работа по него.


Станишев определи като скандален информационния лист, с който правителството е съобщило за националния референдум. В него аргументите на инициаторите на подписката въобще ги няма, за сметка на тези на 76-те депутати на ГЕРБ, поясни той. "Затова ни предстои трудна и отговорна мисия пред хората да се състои успешен референдум, хората да бъдат информирани, свободно да вземат своето решение", посочи Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.