Енергийният министър Александър Николов на извънреден брифинг.

Свързани новини

06.02.2022 09:02

Срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война: Министърът

Видян 1766 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„През последните 24 часа установихме, че страстите относно конкретна  компания в БЕХ не спират. Искам да внеса уточнения за хората, които решават да правят политика на гърба на българските потребители”, заяви енергийният министър Александър Николов на извънреден брифинг.



 
 „Много интересно е, че в рамките на по-малко от 12 часа с абсолютно успоредна реторика се изказаха както хора от т.нар. градивна опозиция, бивш енергиен министър, бивш премиер, така и двама бивши вицепремиери от не толкова далечното минало.


 


Което лично за мен като групов говор и доста странни спекулации показва, че срещу енергийната политика на текущото правителство се води така интересен подход, граничещ с война“, каза Николов.


 


„Интересното също е, че информацията в детайлите си е еднаква. И еднакво грешна. Да не забравяме, че тези, които твърдят, че изнасят публично данни, които са релевантни и доказуеми, са бивши вицепремиери от правителството на Сергей Станишев.


 


 Като единият е пряко отговорен за подновяване на договор с Газпром през 2006 г. и детайлите по него не станаха известни една година. Когато сравнението беше възможно - стана ясно в чия полза е това подновяване”, сече министърът.



 Николов уточни, че новият мениджмънт на Булгаргаз е влязъл в контрол в петък: „Ако някой смята, че в рамките на 6 ч. може да се реализира нещо драстично и критично, нека ми каже как се прави”.


 


Според данните заварената ликвидна дупка – липса на пари в дружеството надхвърля 200 млн. лв.  „Подходът относно най-критичното звено на компанията - хората, които правят структурата на ценовите предложения към КЕВР, е меко казано критична.


 


Същото важи и за финансовото състояние и управлението на финансовите ресурси и капиталовите потоци”, каза още той.


 


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 06.02.2022 22:07

    Е, войната срещу правителството е повсеместна. Комунетата от всички разклонения намериха общ враг ! Нали откак дойде "Царя"все те си управляват? Кога от този, кога от онзи клан, кога каймакът на утайката ГЕРБ. Те са се окопали навсякъде по службите, затова държавната ясла е като кошница!!!

  • 002 Anonimen 06.02.2022 17:17

    Р.Овч. съобщи новината не ББ-Тиквун. Това първо и не виждам лъжата му след като се установи, че действително Булгаргаз е продало на частни контрагенти и те са изнесли газта за Румъния.Това бе причината да махнат предишните...ама за тях само се каза, а тез го демонстрираха. И второ тоя мИнИстер като го питаха колко е пълен Чирен излъга толкоз нагло, че не се и изчерви..."незнаел".Ми България има само едни складове и като не знае колко са пълно кво знае??Знае колко е взел от врътката.Ма тя му е първата сего започват...

  • 001 Anonimen 06.02.2022 16:51

    Атанасова и ББ лаят активно и за всяко нещо намират лъжи и отрицание срещу новата власт,защото ги е страх от затвора.Драпат със зъби и нокти за всяка стъпка и разчитат само на Гешев да ги пази от развитие за наказание за делата им-кражбите....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни