Работим в посока да не ескалира за пореден път ситуацията между отделните групи и партии в СОС. Да си дадем шанс този път поне да направим усилия да разговаряме, да се изпокараме отново можем най-лесно...", съобщи общинският съветник Карлос Контрера, ВМРО.

Свързани новини

10.01.2024 16:29

Срещнаха се и не се разбраха за София

Видян 521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ситуацията в СОС в момента е следната: има две предложения за временен избор на Председател (Лилков-Контрера) и за ротационно председателство (Терзиев-Бонев). Има и два варианта за разпределение на председателството на постоянните комисии - между всички и между участващите в ротацията (евентуална). Първото предложение е с времеви хоризонт до разглеждането на бюджета, това за ротацията на ППДБ-Спаси София - до декември 2024г. На днешната среща не е договаряно нито коалиционно споразумение, нито конкретно разпределение. Основната част от разговора беше докъде може да се отстъпва и нуждата да се обсъдят вътре подробно на ниво групи и политически партии двата варианта с всичките им плюсове и минуси.  Поне формулите са на масата. Съгласихме се (всички участващи), че трябва да изпратим и изясним редица въпроси с ГЕРБ, БСП и Възраждане.

Положителното е, че разговорите и консултациите ще продължат. Даваме си време за изясняване на позициите и евентуално от тези варианти кой какво би подкрепил. Поне има някакво размразяване на ледовете. Категоричното ми мнение е, че трябва да се проведат разговори и консултации с абсолютно всички и да търсим някъде общото сечение. На този етап да се формира ясно коалиционно мнозинство ми се струва невъзможно. Целта е да намерим подхода СОС да заработи, а разговорите да продължат вече във формат Председателски съвет, което ще е една идея по-лесно.

Работим в посока да не ескалира за пореден път ситуацията между отделните групи и партии в СОС. Да си дадем шанс този път поне да направим усилия да разговаряме, да се изпокараме отново можем най-лесно...", съобщи общинският съветник Карлос Контрера, ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева