На този етап няма информация колко дълго ще действа временната забрана за внос на храни от Украйна, но правителството ще приеме решение в тази посока на днешното си заседание.

Свързани новини

19.04.2023 14:14

Спираме вноса на храни от Украйна: МС

Видян 1627 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“България налага временна забрана за внос на храни от Украйна, с изключение на стоките, които преминават транзит”, обяви пред МС служебният премиер Гълъб Донев. Съответното решение на кабинета ще влезе в сила от 24 април и ще продължи до 30 юни 2023 г.


"През последната година, противно на замисъла за така наречените коридори на солидарността, значителни обеми храни от Украйна останаха в страната и разстроиха основни производствено-търговски вериги. Ако тази тенденция се запази и дори се усили, което е напълно реално след въведените аналогични забрани от други държави, е възможно да се стигне до крайно тежки последици за българския бизнес", обясни Донев. "Принудени сме да приемем тази национална мярка, тъй отговорните европейски органи все още обмислят адекватен отговор на променените обстоятелства", посочи той.


"Последвахме примера на 3 други държави. Нашият пазар наистина е достатъчно пренаситен от култури, имаме продукция за няколко милиарда, ако не вземем допълнителни мерки, трудно ще я реализираме и ще търпим сериозни загуби. Другият ни аргумент е, че така или иначе вече спретите коридори от редица европейски държави, ще бъдат отново пренасочени към коридора, който е през Румъния и съответно след това през България”, коментира на брифинг на министърът на земеделието Явор Гечев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв