Свързани новини

24.03.2020 13:45

Солидарността в ЕС да не остава само на думи: Радев

Видян 929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„В условията на криза европейската солидарност не трябва да остава само на думи”. Това е позицията, около която се обединиха президентите на България и Португалия Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза, които проведоха телефонен разговор, съобщиха от Дондуков 2.”Бързото преодоляване на ситуацията, причинена от коронавируса в Европа, изисква общи усилия от страна на европейските институции и на държавите членки”, настояват те.


Двамата държавни глави се обявиха социалното и икономическо възстановяване на Европа след коронавируса да бъде сред темите на видеоконферентна връзка на държавните глави от групата Арайолуш, която обединява президентите на 14 държави членки от ЕС.


Радев и Соуза бяха единодушни, че освен подкрепа за здравните мерки, предприети за ограничаване на разпространението на коронавируса, са необходими и своевременни действия на ЕС за бързото социално и икономическо възстановяване на европейските държави. „Недопустимо е в резултат на тази криза да се допуска маргинализирането на големи социални групи или да се задълбочава социалното и икономическо разделение в ЕС”, посочиха още двамата президенти.


По време на разговора беше постигнато взаимно съгласие за отлагане на предстоящата визита на президента Соуза у нас през април до есента, поради ситуацията, създадена от коронавируса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни