Дейност
01/02

Свързани новини

06.10.2023 12:35

София може да се превърне в лидер на развойната дейност в областта на високите технологии: Антон Хекимян

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„София може да се превърне в лидер на развойната дейност в областта на високите технологии и екологичните производства. Столицата ни може да бъде център на образователната и на научната инфраструктура, а това да ни изведе в бъдещето“.


С тези думи кандидатът за кмет на София Антон Хекимян се обърна към представителите на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ и подчерта, че Общинският съвет и целия екип на Столичната община ще продължи конструктивното и успешно сътрудничеството с бизнес съвета като го направи още по-активно и с тясно взаимодействие.


„Районът на Кремиковци е истинско бижу не само за София, а и за всяка една европейска столица. Северните части са изключително важни за развитието на града и добрата инфраструктура.“, допълни още той.



Според управленския план на Хекимян и екипа му, приоритет на бъдещия заместник-кмет по финансовата част ще бъде привличането на инвестициите и още по-тясното сътрудничество с бизнеса. Друга основна идея в програмата за решаване на проблемите на София е ограничаване на застрояването, особено за отстоянията между съществуващите сгради и новостроящите се.


По отношение на чистотата на въздуха, Антон Хекимян заяви пред КРИБ, че София е обградена от планини и географски е предразположена въздухът да е замърсен, но по този наболял проблем продължава да се работи: „Има програма, която е действаща за това 13 000 домакинства вече да имат отоплителни уреди, които не са на твърдо гориво. Още около 30 000 ще се добавят в тези програми.


А проблемът с автомобилите следва да бъде решен на национално ниво. Ограничение за автомобили, които замърсяват, ще влезе в сила още от декември 2023 година.“, каза още кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той добави също, че предстои „да увеличим наземния градски транспорт и да го направим още по-привлекателен, за да може хората да искат да се качат на него и да знаят, че по-бързо ще стигнат така, отколкото с кола.“


Сред идеите, които Хекимян иска да развие в следващия управленски мандат, е благоустрояването на междублоковите пространства.


„Трябва да си дадем сметка, че много голяма част от междублоковите пространства са се превърнали в т.нар. „кални площи“. В следващата програма сме заложили 100 кални площи да бъдат премахнати и благоустроени. Така, че да може да се паркира на чисто, а не калта полепнала по гумите да се превръща в прах“.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог