Свързани новини

16.03.2016 15:27

Собственикът на най-голямата бг фирма в скромна кооперация в Люцерн

Видян 2690 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както показа разследване на 19 минути вчера, от 30 юли миналата година решаващият процент в най-голямата българска строителна фирма с оборот над 533 млн. лева за 2015 г. по данни на строителната камара – Геотехмин, вече не е на най-богатия човек у нас Цоло Вутов и жена му Снежанка. А на никому неизвестно до този момент швейцарско дружество на име Ти.Ай.Ви Инвестмънт. Данни за него в българските регистри не открихме.



  Швейцарската фирма няма сайт. Няма дори и e-mail, което вече е истинска сензация за 21-и век, особено като се има предвид каква мащабна дейност развива нейната българска компания Геотехмин, която от своя страна контролира 25 големи български дружества, сред които Улично осветление – София и мината Елаците, Трансремонтстрой и Пътища и съоръжения.
В Гугъл информация за компания с това име изниква на 3 сайта. На единия от тях, който е най-високо поставен в глобалната мрежа, има отказан достъп до данните за фирмата. На втория се вижда адресът в Люцерн и някакъв телефон, но няма данни за сайт, мейл и дори за факс. На третия се повтарят единствените координати, но и кой знае защо първо на италиански език (а става въпрос за немскоезична Швейцария), а после на френски и немски, е упомената дейност „инвестиционни фондове”. И толкоз.
Интересно е, че в Гугъл мапс излиза и изображение на адреса. Става дума за приземен етаж в 2-етажна скромна кооперация с големи прозорци. При по-внимателно вглеждане във фотоса не личи офисът да е пълен. Виждат се големи голи прозорци и никакви мебели. И полицейска кола отпред.
Няма как човек да не се сети за историята на Мултигруп, която пък беше дислоцирана в Цуг – също градче в немскоезична Швейцария, недалеч от финансовия център на страната на банките - Цюрих.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак