Вицепрезидентът Илияна Йотова на дискусия „Власт и лидерство 25 години по-късно“, организирана от Институт „Николай Добрев“

Свързани новини

07.02.2022 09:24

Смяна на политики, не само на властта – това е промяната: Вицепрезидентът

Видян 1984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промяната не е само да сменим едно правителство с друго. Промяната е в смяната на политиките, които прави държавата, на изграждането на нов тип обществени отношения. Тази промяна започна президентът Румен Радев. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на дискусия „Власт и лидерство 25 години по-късно“, организирана от Институт „Николай Добрев“.


 


„Промяната е възможна – това е първият голям успех. Следващият ще бъде, когато мнозинството български граждани повярват, че заедно можем да градим с достойнство бъдещето си“, посочи Йотова и изтъкна, че силата на президентската институция е именно в изграждането на общност с общи цели, а не в изразяването на съгласие с всички и на всяка цена.


 


В изказването си Йотова представи своя прочит на събитията от 4 февруари 1997 г. през призмата на темата за властимащите и истинските лидери, за силата да взимаш тежки решения, за ролята на президентската институция във време на кризи, за националния интерес.


 


Вицепрезидентът е убедена, че силата на политиците лидери е в това да усещат и живеят с очакванията на хората, защото те са и техни очаквания, приемат и за своя борбата за тях.


 


„Това е поведението, това са действията на президента Радев“, подчерта Йотова. Тя припомни, че от първия ден на първия им мандат с Румен Радев имат последователно поведение – говорят открито и честно за грешните управленски решения, за беззаконието, авторитаризма, некомпетентността. „Нашата цел не е и не може да бъде „изчегъртване“.


 


Ние работим за кауза – връщането на държавността“, посочи вицепрезидентът. Според нея лидерът чертае със смели действия, познание и воля картината на бъдещето, на бъдещ оптимизъм, който привлича.


 


„Този оптимизъм се гради върху пресечните равнини на национален консенсус за демография, образование, здраве, икономика, законност и справедливост – всичко това, пречупено през битието на всеки един български гражданин. Такава е визията ни с президента Радев“, заяви Йотова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни