Свързани новини

07.09.2009 09:01

Сменяме топломерите

Видян 8742 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сегашните топломери ще трябва да бъдат подменени с нови през идващата зима, научи 19`. Сегашните уреди имат 10-годишен срок на живот, който обаче изтича през 2010 г., когато ще започне поетапното им подменяне. То се налага, защото изтича гаранцията на батерията, а тя формира три четвърти от цената на топломера и затова се налага смяната на целия уред. В най-голямата фирма за топлинно счетоводство „Техем“ се предлагат разпределители с радиоотчитане на цена от 38 лева, показа проверка на 19`. Допълнително от тази сума ще трябва да платите и два лева за монтаж, програмиране – 6 лв. и за посещение – 8 лв. Така общата сума за един топломер с възможност за радиоотчитане ще ви излезе 54 лева. За двустайно жилище с четири радиатора ще трябва да отделите 216 лв. По-старите електронни топлоразпределители се продават на двойно по-ниска цена от 25 лева. При тях цялостното поставяне излиза 41 лева.
Очаква се повечето хора да си поставят уреди с възможност за дистанционно отчитане, защото при тях се избягва посещението на служител на фирмата при свалянето на данните от уреда. Така се избягва неудобството да посрещате работник на фирмата за топлинно счетоводство в работни дни.
Сегашното поставяне на разпределителните уреди ще се различава от тяхното поставяне през 2000 година. Тогава имаше масово поставяне на топлоразпределители, а сега смяната ще става поетапно, там където има нужда от нова батерия. Система за дистанционно отчитане се състои от разпределители за отоплителните тела и топъл водомер. Не е необходимо всички потребители, присъединени към една абонатна станция да ги подменят едновременно. Технически е възможно съвместното действие на уреди от стария и новия тип.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби