Днес излезе разрешителното за строеж на търговския център в най-големия квартал на Нови Искър – един от най-бързо развиващите се райони на София. Новината е важна за десетки хиляди хора

Свързани новини

18.10.2023 14:52

След 40 г: Нов търговски център в Курило

Видян 5444 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес излезе разрешителното за строеж на търговския център в най-големия квартал на Нови Искър – един от най-бързо развиващите се райони на София. Новината е важна за десетки хиляди хора. Защото Нови Искър  включва 5 квартала и 12 села, но на практика действа и като агломерация с близките общини Костинброд и Своге – всичките в полите на Балкана – една от няколкото планини на София.


Търговският център ще обхваща 12 магазина, както и 42 сергии за екологично чиста фермерска продукция от района, където тя действително се произвежда. Те ще бъдат подредени под нов навес, направен по всички правила на съвременната архитектура.


Това изцяло ще преобрази зоната, която е с търговско предназначение от 40 години. Но не е ремонтирана от създаването си.


Освен търговските обекти, към центъра са предвидени по проект, чието изграждане спешно започва от общинското дружество Пазари Север ЕАД, също и детска площадка и сцена за артизяви, атракции, паркинги, така прочулите се в предизборната кампания обществени санитарни възли, включително и специален за хора в неравностойно положение, паркинги.


Ще има и обособена специално зелена площ на голяма част от територията на търговския център, който ще бъде един от най-съвременните в цяла София.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби